FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Draadloze verbinding wordt niet tot stand gebracht na invoeren van "Eigendomswachtwoord voor apparaat"

Een draadloos netwerkapparaat kan met met de software "Intel PROSet/Wireless WiFi Connection Utility" geen draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen. De draadloze software van Intel probeert de draadloze verbinding tot stand te brengen via de WPS-methode (Wi-Fi Protected Setup) met een speciale pincode en vraagt naar een "eigendomswachtwoord voor apparaat" van acht cijfers. De draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box wordt niet geaccepteerd als "eigendomswachtwoord voor apparaat".

Daarbij wordt mogelijk de volgende foutmelding weergegeven:

• "Validatie van controlesom is mislukt voor de ingevoerde pincode"

Oorzaak

• De FRITZ!Box heeft geen "eigendomswachtwoord voor apparaat". De FRITZ!Box ondersteunt de WPS-PIN-methode, maar deze is niet standaard ingeschakeld in de FRITZ!Box. In plaats daarvan is in de FRITZ!Box de WPS-PBC-methode ingeschakeld, waarmee je met één druk op de knop veilig en automatisch draadloze verbindingen kunt configureren.

1 Windows Wireless-service inschakelen

Om een draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand te kunnen brengen, moet je de computer zo configureren dat deze de Windows Wireless-service gebruikt:

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Alle programma's".
  2. Klik op "Intel PROSet Wireless" en "WiFi Connection Utility".
  3. Klik op "Geavanceerd" en schakel de optie "Windows gebruiken om WiFi te beheren" in.
  4. Bevestig de vraag "Wilt u dat Windows uw WiFi-netwerkverbindingen beheert?" met "Ja" en klik op "Sluiten".

Windows neemt nu het beheer van de draadloze netwerkadapters over en je kunt de draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren.