FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Toegang tot de FRITZ!Box via internet

Je kunt je FRITZ!Box configureren voor veilige toegang via internet. Op deze manier heb je bijvoorbeeld toegang tot de oproeplijst van de FRITZ!Box, de documenten en mediabestanden in FRITZ!NAS, of kun je instellingen configureren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Ter beveiliging tegen toegang door onbevoegden is internettoegang tot de FRITZ!Box alleen mogelijk via een versleutelde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) en moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Opmerking:In deze handleiding beschrijven we hoe je toegang krijgt tot de FRITZ!Box via de MyFRITZ!-dienst. Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook de dynamische DNS-domeinnaam gebruiken voor toegang tot de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet alleen via IPv6 bereikbaar. Wanneer DS-Lite actief is, dan wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven op de pagina "Overview" onder "Connections" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

2 MyFRITZ! gebruiken voor toegang tot de FRITZ!Box

1. Roep myfritz.net op in een webbrowser.
  2. Voer in het invoerveld het e-mailadres in dat je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ!.
  3. Los de captcha op.
  4. Voer je MyFRITZ!-wachtwoord in en klik op "To your FRITZ!Box" (zie afb.).

Afb.: Inloggen op myfritz.net

• Je wordt direct doorgestuurd naar de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box.
  5. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, bevestig dan de beveiligingswaarschuwing als volgt:

Opmerking:De verbinding naar de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij andere organisaties die dergelijke certificaten valideren.

• Google Chrome: "Geavanceerd > Doorgaan naar [...].myfritz.net (onveilig)".
    • Mozilla Firefox: "Geavanceerd > Uitzondering toevoegen... > Beveiligingsuitzondering bevestigen".
    • Microsoft Edge: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Microsoft Internet Explorer: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Apple Safari: "Doorgaan".
  6. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het configureren van je MyFRITZ!-account voor de FRITZ!Box-gebruiker en klik op "Log In".

De MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box wordt nu geladen, waarna je toegang hebt tot je oproeplijst, berichten op het FRITZ!Box-antwoordapparaat, FRITZ!NAS-inhoud en de FRITZ!Box-gebruikersinterface.