FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

MyFRITZ!-domeinnaam bepalen voor directe toegang tot FRITZ!Box en thuisnetwerk vanaf internet

Wanneer een FRITZ!Box zich voor het eerst aanmeldt bij je MyFRITZ!-account, krijgt deze een willekeurige, unieke domeinnaam toegewezen die eindigt met .myfritz.net. De FRITZ!Box is onder deze domeinnaam altijd toegankelijk vanaf internet, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert.

De MyFRITZ!-domeinnaam is noodzakelijk om je gemakkelijk en betrouwbaar door te sturen naar de MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box nadat je bent ingelogd bij myfritz.net.

Je kunt ook de MyFRITZ!-domeinnaam gebruiken om rechtstreeks toegang te krijgen tot je FRITZ!Box, bijvoorbeeld door een bladwijzer te gebruiken in je webbrowser. Daarnaast kun je de MyFRITZ!-domeinnaam gebruiken om VPN-verbindingen tot stand te brengen met je FRITZ!Box of om toegang te krijgen tot serverdiensten en netwerkapparaten in je thuisnetwerk waarvoor je portforwarding hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box.

Als je de MyFRITZ!-domeinnaam wilt bepalen voor VPN-verbindingen en andere toepassingen, of toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface wilt verkrijgen via HTTPS, volg je de instructies in de betreffende sectie.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 MyFRITZ!-domeinnaam voor o.a. VPN bepalen

Ga als volgt te werk om de domeinnaam te bepalen voor een VPN-verbinding met de FRITZ!Box of om toegang te krijgen tot serverdiensten of netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ! account".
  3. Noteer de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box, zoals weergegeven in het veld "MyFRITZ! address". De domeinnaam begint achter "https://" en eindigt met "myfritz.net" (zie afb.).

Afb.: MyFRITZ!-domeinnaam

2 De MyFRITZ!-domeinnaam voor HTTPS-toegang bepalen

Ga als volgt te werk om de domeinnaam te bepalen voor HTTPS-toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ! account".
  3. Noteer het volledige "MyFRITZ!-adres" van je FRITZ!Box. Het adres begint met "https://" en eindigt met de poort die wordt gebruikt (zie afb.) als de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 gebruikt.

Afb.: MyFRITZ!-domeinnaam voor HTTPS-toegang