FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

FRITZ!Box voor gebruik aan glasvezelaansluiting configureren

De FRITZ!Box maakt automatisch verbinding met internet wanneer je de FRITZ!Box aansluit op een glasvezelaansluiting (Fiber to the Home, FTTH) en je je persoonlijke internettoegangsgegevens invoert in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Alle computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden kunnen dan tegelijkertijd en met gelijke rechten gebruikmaken van de internetverbinding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box aansluiten op glasvezelaansluiting

• Sluit de glasvezelkabel aan op de bus "Fiber" van de FRITZ!Box en op de glasvezelwandcontactdoos (Fiber Termination Unit). De glasvezelkabel behoort niet tot de leveringsomvang van de FRITZ!Box, maar wordt verstrekt door je internetprovider.

Opmerking:Zorg ervoor dat je de glasvezelkabel niet verbuigt en houd het uiteinde van de kabel niet recht voor je ogen.

2 Internettoegang configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt op de sticker onder op het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als het menu "Account Information" niet automatisch wordt weergegeven, klik je in het menu "Internet" op "Account Information".
  4. Selecteer je internetprovider in de vervolgkeuzelijst. Als je internetprovider niet wordt weergegeven, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "Other Internet service provider".
  5. Als toegangsgegevens vereist zijn, voer je in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in, die je hebt ontvangen van je internetprovider.
    • Als geen toegangsgegevens vereist zijn, schakel je in de sectie "Account Information" de optie "No" in.
  6. Klik op "Change connection settings".
  7. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van je internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 20000 in voor een Downstream van 200 Mbit/s en 50000 voor een upstream van 50 Mbit/s.

8. Als je de optie "Other Internet service provider" hebt geselecteerd en je internetprovider het gebruik van een bepaalde VLAN-ID voorschrijft, schakel je de optie "Use VLAN for Internet access" in en voer je in de betreffende invoervelden de VLAN-ID en PBit in.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu brengt de FRITZ!Box de internetverbinding met de ingevoerde toegangsgegevens tot stand. De installatie is voltooid wanneer de melding "The Internet connection check was successful" wordt weergegeven.

3 Telefonie configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je van een provider de toegangsgegevens voor internettelefonie hebt ontvangen en telefoons wilt gebruiken met de FRITZ!Box: