FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Verdere FRITZ!Box als draadloze repeater gebruiken

Je wilt een FRITZ!Box configureren als repeater en verbinden met een tweede FRITZ!Box? ✔ Hier kom je te weten hoe dat in zijn werk gaat.

Je kunt een verdere FRITZ!Box als draadloze repeater (WiFi) verbinden met je FRITZ!Box die is aangesloten op de glasvezelaansluiting om gemakkelijk en efficiënt het bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in FRITZ!Box die is aangesloten op de glasvezelaansluiting zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box die als draadloze repeater is geconfigureerd en de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon).

Voorwaarden / Beperkingen

• De andere FRITZ!Box moet de methode ondersteunen om het draadloze bereik uit te breiden als repeater.
  • De naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box met internettoegang moet zichtbaar zijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als draadloze repeater configureren

Computer met draadloze repeater verbinden

1. Verbind een computer via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als draadloze repeater.
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Mesh/Repeater" of "Repeater". Als het menu niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  3. Schakel de optie "Mesh repeater" of "Repeater" in.
  4. Selecteer onder "Select wireless radio network" of "Base Station Selection" het draadloze netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang. Als de FRITZ!Box niet wordt weergegeven:
    1. Verklein de afstand tussen de twee apparaten.
    2. Klik op de knop "Refresh List" en selecteer vervolgens de FRITZ!Box met internettoegang.
  5. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box met internettoegang in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als draadloze repeater.

Opmerking:Als draadloze repeater is de FRITZ!Box niet bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het Mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box in repeater-modus krijgt toegewezen van de FRITZ!Box met internettoegang.

2 Mesh configureren

Als op de draadloze repeater al FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd, kun je de draadloze repeater en de FRITZ!Box met internettoegang verbinden met een Mesh. De draadloze repeater neemt dan alle draadloze instellingen over van de Mesh Master (FRITZ!Box met internettoegang) en beide draadloze netwerken worden door de Mesh Master centraal bestuurd en geoptimaliseerd:

1. Druk op de "WLAN WPS"-knop van de FRITZ!Box met internettoegang en houd deze gedurende ongeveer 6 seconde ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook meerdere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de draadloze repeater en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7490, 7430 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 7560 WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. De procedure is voltooid zodra de FRITZ!Box met internettoegang de draadloze repeater in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box die je als draadloze repeater gebruikt op een plaats waar deze het signaal van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang in goede kwaliteit kan ontvangen.

Opmerking:Je kunt de optimale plaats voor de repeater vinden met FRITZ!App WLAN.

4 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in de FRITZ!Box met internettoegang zijn geconfigureerd, wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de draadloze repeater:

1. Als FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd op de draadloze repeater, configureer dan telefonie in de Mesh.