FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

FRITZ!Powerline via LAN in het Mesh-netwerk integreren

Integreer je FRITZ!Powerline-adapter via LAN in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Powerline-adapter neemt als Mesh Repeater automatisch alle draadloze instellingen over van de FRITZ!Box (Mesh Master), bijvoorbeeld de toegangsgegevens en de gasttoegang, en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Zodra de FRITZ!Powerline-adapter is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht met FRITZ!Powerline-adapter met verbindingstype LAN-brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapter als LAN-brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Powerline-adapter moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Behoud de weergegeven draadloze instellingen voor de FRITZ!Powerline-adapter en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

4 FRITZ!Powerline-adapter met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

Integreer de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-netwerk, zodat de draadloze instellingen van de FRITZ!Box automatisch worden overgenomen:

1. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de verbindingsknop van de FRITZ!Powerline-adapter en laat de knop weer los. Nadat je de verbindingsknop hebt losgelaten, beginnen alle leds te knipperen.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260E Connect
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 546E WLAN · WPS
    FRITZ!Powerline 540E
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. Zodra de FRITZ!Powerline-adapter in het Mesh-overzicht van de FRITZ!Box wordt weergegeven met het Mesh-pictogram , is de procedure voltooid.