FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Andere DNS-servers in FRITZ!Box configureren

DNS-servers op internet vertalen alfanumerieke namen van internetservers naar numerieke IP-adressen (bijvoorbeeld avm.de naar 212.42.244.80). Voor de naamomzetting van internetadressen maakt de FRITZ!Box gebruik van de DNS-servers die door de internetprovider worden toegewezen aan de FRITZ!Box als de internetverbinding tot stand wordt gebracht.

Als je andere DNS-servers wilt gebruiken in je thuisnetwerk, kun je die configureren in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Voorwaarden / beperkingen

• DNSv6-servers kunnen alleen worden gewijzigd als de ondersteuning voor IPv6 is ingeschakeld in de FRITZ!Box (onder "Internet > Account Information > IPv6").
  • Voor internettelefonie, push service mails en enkele andere functies gebruikt de FRITZ!Box altijd de DNS-server van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

DNS-server configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op het tabblad "DNS Server". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Als je andere DNSv4-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Use other DNSv4 servers" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv4-server in het invoerveld "Preferred DNSv4 server" in.

LET OP!Als het IP-adres van de DNS-server verkeerd wordt ingevoerd, is internettoegang via IPv4 niet mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv4-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv4-server in het invoerveld "Alternative DNSv4 server".
  5. Als je andere DNSv6-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Use other DNSv6 servers" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv6-server in het invoerveld "Preferred DNSv6 server" in.

LET OP!Als het IP-adres van de DNS-server verkeerd wordt ingevoerd, is internettoegang via IPv6 niet mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv6-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv6-server in het invoerveld "Alternative DNSv6 server".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.