FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Instellingen van de ene naar de andere FRITZ!Box overzetten

Wanneer je naar een ander model FRITZ!Box wisselt, hoef je de nieuwe FRITZ!Box niet compleet opnieuw te configureren; in plaats daarvan kun je van tevoren opgeslagen instellingen van de oude FRITZ!Box snel en eenvoudig naar de andere FRITZ!Box overzetten. De instellingen kun je gemakkelijk importeren met de herstelfuncties in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Daarbij kun je selecteren of je alle of alleen bepaalde instellingen, bijvoorbeeld draadloze instellingen en telefoonboeken, naar je nieuwe FRITZ!Box wilt overzetten.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!OS-versie van de nieuwe FRITZ!Box moet dezelfde of nieuwer zijn dan de FRITZ!OS-versie van de oude FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen overzetten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Klik op "Bladeren" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" dat de FRITZ!Box-instellingen bevat.
  5. Voer het wachtwoord in, dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Schakel de optie "Restore all settings" in. Wanneer je alleen enkele van de instellingen wilt herstellen, schakel je de optie "Select manually the settings to be restored" in.
  7. Klik op de knop "Restore".
  8. Als je hiernaar wordt gevraagd, bevestig je het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box.
  9. Als het om twee verschillende FRITZ!Box-modellen gaat, of wanneer je "Manually select..." hebt ingeschakeld, worden nu alle instellingen weergegeven die je kunt overzetten; schakel de instellingen in, die je wilt overzetten en klik op "Apply".
    • Als het om twee FRITZ!Boxen van hetzelfde model gaat, worden nu alle instellingen overgezet.

De instellingen worden nu overgezet en de FRITZ!Box start opnieuw op. Vervolgens moet je alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smarthome-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw bij de FRITZ!Box aanmelden.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard "Manage Telephony Devices" in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box.