FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Op FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium via USB remote connection met computer verbinden

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een met de FRITZ!Box verbonden USB-opslagmedium gebruiken alsof deze rechtstreeks is verbonden met de USB-poort van je computer.

Belangrijk:Als je vanaf meerdere computers en andere apparaten toegang wilt hebben tot het USB-opslagmedium, configureer je het USB-opslagmedium als centraal opslagpunt binnen het thuisnetwerk ("Storage NAS").

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7, (64-/32-bits) geïnstalleerd.
  • Slechts één computer tegelijk heeft toegang tot het USB-opslagmedium.
  • De FRITZ!Box Media Server is niet beschikbaar wanneer FRITZ!Box USB Remote Connection actief is. Je hebt geen toegang tot de opslag via de FRITZ!NAS-gebruikersinterface of via MyFRITZ!.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 USB-opslagmedium met FRITZ!Box verbinden

• Verbind het USB-opslagmedium met een USB-poort van de FRITZ!Box.

belangrijk:De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform USB 3.0 specificatie tot 900 mA. Als je meer dan één USB-apparaat zonder eigen stroomtoevoer wilt aansluiten, dan mogen alle andere apparaten niet meer dan 150 mA verbruiken. Verbind de apparaten bij een hogere stroombehoefte via een USB-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.

2 USB Remote Connection voor opslag inschakelen in FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  4. Schakel USB Remote Connection in en schakel de optie "USB storage media" in.

Belangrijk:Als USB Remote Connection is ingeschakeld voor het apparaattype "USB Storage", kunnen er geen USB-opslagmedia worden geïntegreerd in de NAS (Network Attached Storage) van de FRITZ!Box.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 USB-opslagmedium via USB Remote Connection met computer verbinden

1. Dubbelklik op het pictogram van FRITZ!Box USB Remote Connection in het systeemvak van de Windows-taakbalk (Systray).
  2. Als de de FRITZ!Box-gebruikersinterface is beveiligd met een wachtwoord, voer je het wachtwoord in en laat je het veld "User name" leeg.
    • Als je de toegang tot de FRITZ!Box hebt beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord voer je de naam en het wachtwoord in van een gebruiker die gemachtigd is voor toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers bewerken in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

3. Klik op "Refresh".
  4. Klik met de rechtermuisknop op het USB-opslagmedium dat je met de computer wilt verbinden.
  5. Klik op "Connect".

Het USB-opslagmedium wordt nu als USB-apparaat herkend en kan worden gebruikt alsof het rechtstreeks is verbonden met een USB-poort op de computer.

Opmerking:Als je een andere computer toegang wilt geven tot het USB-opslagmedium, moet je eerst de verbinding tussen de eerste computer en het USB-opslagmedium verbreken in het programma FRITZ!Box USB Remote Connection.