FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

MyFRITZ!App 2 voor Android configureren

Met de MyFRITZ!App 2 voor Android kun je thuis en onderweg makkelijk en veilig toegang krijgen tot je FRITZ!Box en je thuisnetwerk. Zo kun je

• op de hoogte blijven van spraakberichten en andere gebeurtenissen.
  • het FRITZ!Box-antwoordapparaat en het doorschakelen van oproepen aan- en uitschakelen.
  • FRITZ!NAS benaderen om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden, bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.
  • je smart-home-apparaten (bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200) bedienen en het energieverbruik aflezen van de hierop aangesloten apparaten.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone of tablet is Android 4.0 of nieuwer geïnstalleerd.
  • De functie "home network connection" (VPN) kan alleen worden gebruikt als de FRITZ!Box van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor applicaties

In de configuratie van de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor applicaties. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, verleen applicaties dan opnieuw toegang tot de FRITZ!Box:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel in de sectie "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in. Als deze sectie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 WLAN-verbinding naar de FRITZ!Box instellen

Tijdens de configuratie van de app moet de smartphone of tablet verbonden zijn met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (geen gasttoegang):

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!App 2 in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App 2.
  3. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.