FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Fitbit weegschaal brengt geen draadloze verbinding tot stand

Een Aria draadloze weegschaal van Fitbit kan geen draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen.

Oorzaak

• De weegschaal maakt gebruik van de verouderde draadloze standaard 802.11b. Deze is standaard uitgeschakeld in de FRITZ!Box, omdat de bruikbare doorvoercapaciteit van alle draadloze netwerkapparaten die zijn verbonden met de 2,4GHz-frequentieband wordt gereduceerd als de 802.11b-ondersteuning is ingeschakeld; zelfs als geen enkel draadloos netwerkapparaat gebruik maakt van deze standaard.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Draadloze standaard 802.11b inschakelen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust radio channel settings" in.
  4. Klik op "Additional Settings".
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Wireless standard 2,4 GHz" de standaard "802.11n+g+b".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De weegschaal kan nu de draadloze verbinding met de FRITZ!Box tot stand brengen.