FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

USB-printer drukt niet goed of onvolledig af wanneer deze wordt gebruik als netwerkprinter

Een USB-printer die is aangesloten op de FRITZ!Box voert printopdrachten niet goed uit. Afzonderlijke pagina's, illustraties of afbeeldingen worden niet goed of onvolledig afgedrukt.

1 Printer wordt niet ondersteund door de FRITZ!Box

Om een printer als netwerkprinter te kunnen gebruiken, moet de printer gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP). USB-printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen, kunnen niet als netwerkprinter worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige GDI-printers ("Windows printers"), LIDIL-printers ("Lightweight Imaging Device Interface Language") en DOT4-printers (IEEE 1284-standaard).

Workaround

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een USB-printer gebruiken met FRITZ!Box, zelfs als deze niet als netwerkprinter kan worden gebruikt met de FRITZ!Box: