FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Internetradio-ontvanger in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt je internetradio-ontvanger (bijvoorbeeld een draadloze radio, HiFi-systeem met netwerkpoort) gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Als de internetradio is voorzien van een netwerkpoort, kun je de radio ook verbinden met een LAN-poort van de FRITZ!Box. De internetradio heeft dan toegang tot internet en kan muziek afspelen van mediaservers in het thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

2 Internetradio configureren

Zorg ervoor dat de internetradio de IP-instellingen ophaalt bij de FRITZ!Box:

1. Configureer de internetradio voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP-client (dit is de standaardinstelling van de meeste internetradio's). Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Internetradio met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de internetradio met een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box.

De internetradio is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan muziek afspelen van de FRITZ!Box-mediaserver en andere mediaservers in het thuisnetwerk (bijvoorbeeld computers met Windows Media Player).

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de internetradio krijg je van de fabrikant.