FRITZ!Box 5490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 5490 Service

Slechte spraakkwaliteit tijdens telefoonverbindingen

Tijdens telefoongesprekken treedt soms of altijd een van de volgende storingen op:

• Tijdens telefoongesprekken treden storingen op zoals echo, uitval, vertraging of sterke storende geluiden.
  • Tijdens het telefoneren is een sterk en storend ruizen te horen.
  • De stem van een of beide gespreksdeelnemers klinkt vervormd of haperig.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente software van de telefoon installeren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Fon gebruikt:

2 Repeater(s) als interferentiebron uitsluiten

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je een of meer repeaters gebruikt om het DECT-bereik van de FRITZ!Box te vergroten en tijdens het telefoneren met draadloze telefoons storende geluiden te horen zijn:

1. Ontkoppel alle repeaters van de stroomvoorziening.
  2. Controleer of je de storende geluiden nog steeds hoort wanneer je in de buurt van de FRITZ!Box telefoneert met een draadloze telefoon.
  3. Als je de storende geluiden niet meer hoort, voer dan de maatregelen uit van de handleiding Storende geluiden bij gebruik van een DECT-repeater. In dit geval is de repeater niet goed aangesloten op de FRITZ!Box verkeerd geplaatst.
    • Als je nog steeds storende geluiden hoort, sluit de repeater dan weer aan op de stroomvoorziening en ga verder met de volgende maatregel.

3 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

4 Belvolume lager zetten

• Reduceer het belvolume op de telefoon.

Opmerking:Op een FRITZ!Fon zet je het belvolume lager als je tijdens een gesprek drukt op het pictogram "pijl omlaag" of "telefoonboek" op de bedienings- en navigatietoets.

5 Draadloze telefoons bij de FRITZ!Box aanmelden

6 Fabrieksinstellingen op FRITZ!Fon herstellen en FRITZ!Fon opnieuw aanmelden

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem uitsluitend optreedt op een bepaalde FRITZ!Fon en je geen problemen met de spraakkwaliteit ondervindt wanneer je andere telefoons gebruikt:

Fabrieksinstellingen op telefoon herstellen

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menupunt "Settings" en druk op "OK".
  3. "Reset" > "OK" > "OK"

telefoon verwijderen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Verwijderen) om de betreffende telefoon te verwijderen.

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Telefoon opnieuw aanmelden

7 FRITZ!App Fon voor Android configureren

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon op een Android-apparaat gebruikt:

Alternatieve microfoon inschakelen

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

Microfoonvolume wijzigen

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Wijzig stap voor stap het microfoonvolume.

Met de functies voor echocompensatie en traffic shaping garandeert de FRITZ!Box een hoge spraakkwaliteit. Als je nog steeds een echo, vertraging of korte uitval opmerkt, ligt de oorzaak bij de gebruikte telefoon, je internetprovider of telefonieprovider. De FRITZ!Box heeft hierop geen invloed.