FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Internettoegang via dongel voor mobiel internet niet mogelijk

De FRITZ!Box kan via een aangesloten dongel voor mobiel internet geen internetverbinding tot stand brengen volgens de mobiele standaarden LTE (4G) of UMTS/HSPA (3G).

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 De dongel voor mobiel internet wordt niet gedetecteerd door de FRITZ!Box

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB / Storage".
  3. Controleer of de dongel voor mobiel internet wordt weergegeven onder "USB Devices and Storage Media on the FRITZ!Box".
  4. Als de dongel voor mobiel internet niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit van de handleiding dongel voor mobiel internet wordt door de FRITZ!Box niet gedetecteerd.

3 Toegangsgegevens in de FRITZ!Box invoeren

Zonder toegangsgegevens brengt de FRITZ!Box geen internetverbinding tot stand. Voer daarom ook dan toegangsgegevens in de FRITZ!Box in, als deze voor de internettoegang van je mobiele netwerkprovider niet noodzakelijk zijn.

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network" ("Mobile Communications").
  3. Voer in de invoervelden "User name" en "Password" een willekeurige cijferreeks in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Huawei E3372h-320 wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet E3372h-320 van Huawei kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat deze dongel voor mobiel internet niet alle gangbare AT-commando's ondersteunt en daardoor niet kan worden aangestuurd door de FRITZ!Box. Indien mogelijk, zullen wij deze dongel voor mobiel internet in een toekomstige FRITZ!OS-update ondersteunen.

5 Vodafone K5006-Z wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet MF821 die door Vodafone wordt verkocht onder de naam K5006-Z, kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Deze dongel voor mobiel internet ondersteunt alleen het eigen QMI-protocol (Qualcomm MSM Interface) en niet het PPP-protocol dat de FRITZ!Box nodig heeft.

6 Samsung GT-B3740 wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet GT-B3740 van Samsung kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat Samsung deze LTE-stick heeft ontwikkeld voor gebruik met fabrikantspecifieke interfaces. Dit is geen fout van de FRITZ!Box maar een technisch kenmerk van de Samsung-stick.

Opmerking:Sommige mobielenetwerkproviders (bijvoorbeeld Vodafone) bieden de LTE-stick GT-B3740 onder hun eigen merknaam aan. De FRITZ!Box detecteert de LTE-stick GT-B3740 als USB-opslagmedium.

7 D-Link dongels voor mobiel internet worden niet ondersteund

Dongels voor mobiel internet van D-Link (bijvoorbeeld DWM-222, DWM-221 en DWM-157) kunnen niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Indien mogelijk, zullen wij deze dongels voor mobiel internet in een toekomstige FRITZ!OS-update ondersteunen.

Bij FRITZ!Boxen die door kabelproviders in bruikleen zijn gegeven, wordt de FRITZ!OS-update niet door AVM, maar door de kabelprovider verspreid en automatisch geïnstalleerd. Informatie over de mogelijke data voor de update krijg je van je kabelprovider.