FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

FRITZ!NAS-inhoud via toegangslink delen

Per toegangslink kun je afzonderlijke bestanden of mappen op FRITZ!NAS (http://fritz.nas/) gemakkelijk delen met je vrienden of familie. De links kunnen met elke webbrowser worden geopend zonder toegangsgegevens in te voeren.

Je kunt bijvoorbeeld vrienden via internet toegang verlenen tot de foto's en video's van je laatste vakantie, zonder dat ze op je FRITZ!NAS bestanden kunnen wijzigen of verwijderen.

Voorwaarden / Beperkingen

• Via een toegangslink kunnen bestanden niet worden gewijzigd of verwijderd. Als er bestanden moeten worden gewijzigd of verwijderd, configureer dan toegang vanaf internet tot FRITZ!NAS.
  • Voor IPv4-internettoegang moet de FRITZ!Box een publiek IPv4-adres krijgen van de internetprovider.
  • Voor IPv6-internettoegang moet de FRITZ!Box een IPv6-adres krijgen van de internetprovider.

1 Voorbereidingen

HTTPS-internettoegang inschakelen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!Box Services".
  4. Schakel bij "Internet Access" de optie "Internet access to the FRITZ!Box via HTTPS enabled" in.
  5. Als je een bepaalde poort wilt gebruiken voor HTTPS, voer je in het invoerveld "TCP port for HTTPS" de gewenste poort in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

MYFRITZ! instellen (aanbevolen)

Om ervoor te zorgen dat de link voor het delen ook blijft werken nadat het publieke IP-adres van de FRITZ!Box is veranderd en dat de link kan worden geopend zonder certificaatwaarschuwing van de webbrowser, raden we aan een gratis MyFRITZ!-account te configureren:

2 Een toegangslink naar FRITZ!NAS-inhoud aanmaken

1. Open FRITZ!NAS in een webbrowser.
  2. Navigeer naar de map met het bestand of de map die je wilt delen.
  3. Klik in de taakbalk van FRITZ!NAS op de knop "Select".
  4. Zet een vinkje in de checkbox voor het bestand of de map om deze te selecteren.
  5. Klik in de taakbalk van FRITZ!NAS op de knop (Share). Nu wordt het venster "[...] was shared successfully" weergegeven.
  6. Als je de geldigheid wilt beperken van de toegangslinks, klik dan op "Restrict validity" en stel beperkingen aan de toegangsperiode en het aantal keer dat toegang is toegestaan.
  7. Klik op "sending by e-mail" om de toegangslink naar het standaard e-mailprogramma op de computer te sturen. Zo kun je de toegangslink heel gemakkelijk per e-mail versturen aan alle personen die je toegang wilt verlenen tot het gedeelde bestand of de gedeelde map.
  8. Klik op "OK".

De personen die je toegang wilt verlenen tot een gedeeld bestand of een gedeelde map, hebben nu met een klik op de toegangslink toegang tot de gedeelde bestanden.

Opmerking:In de sectie "Permit Access" in FRITZ!NAS kun je alle bestanden en mappen zien die je hebt gedeeld, en kun je het delen weer ongedaan maken.