FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Kan de hotspotdienst van een kabelprovider worden geconfigureerd in de FRITZ!Box?

Sommige kabelproviders bieden zogenaamde hotspotdiensten aan om voor hun klanten een mobiele internettoegang te bieden via de draadloze particuliere routers van individuele klanten.

De hotspotdienst van Vodafone (Homespot-service) kan worden geconfigureerd in de FRITZ!Box 6490 Cable als de FRITZ!Box wordt verstrekt door Vodafone. Je hoeft daarvoor geen instellingen te wijzigen in de FRITZ!Box zelf. De Homespot-service kan worden in- of uitgeschakeld in het klantenportal van Vodafone. Vervolgens ontgrendelt Vodafone de dienst in de FRITZ!Box.

Het configureren van een hotspotdienst van andere kabelproviders is alleen mogelijk met speciale draadloze routers die worden verstrekt door de betreffende provider. Met de FRITZ!Box kunnen deze hotspotdiensten momenteel niet worden geconfigureerd. Afhankelijk van je mobiele tarief kan het gebruik van een hotspotdienst met je smartphone of ander mobiel apparaat echter mogelijk zijn zonder de dienst te configureren in je FRITZ!Box.

Opmerking:De FRITZ!Box ondersteunt de specificatie "Hotspot 2.0/Passpoint". Door middel van deze functie kunnen kabelproviders de hotspotdienst ook aanbieden via de FRITZ!Box. Of en op welke manier een kabelprovider toestaat dat de eigen hotspotdiensten worden gebruikt met de FRITZ!Box, hangt af van de provider.