FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box configureren

Door middel van tijdschakeling kun je het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box op vastgestelde tijden automatisch in- en uitschakelen. Zo kun je bijvoorbeeld 's nachts het Wi-Fi-netwerk uitschakelen en daardoor het energieverbruik van de FRITZ!Box verminderen.

1 Tijdschakeling Wi-Fi-netwerk configureren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Wireless" (of "WLAN").
  2. Klik in het menu "Wireless (of "WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" in en bepaal wanneer het Wi-Fi-netwerk moet worden uitgeschakeld.

Opmerking:Meer informatie over de instelmogelijkheden vind je in de oline-help van de FRITZ!Box die je kunt openen met behulp van het symbool "Help".

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu is de tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk ingeschakeld.

Opmerking:Je kunt het Wi-Fi-netwerk onafhankelijk van de tijdschakeling altijd in- of uitschakelen door kort op de "WLAN"-knop te drukken, of door de toetsencode #96*1* of #96*0* in te voeren op een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box. Wanneer je een FRITZ!Fon hebt, kun je in het menu van de telefoon "Home network >WLAN" selecteren om het Wi-Fi-netwerk in- of uitschakelen.