FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service
This document is also available for the following products:

Televisieontvangst via DVB-C met FRITZ!Box configureren

De FRITZ!Box is voorzien van een quadtuner voor kabeltelevisie (DVB-C) en kan dus vier verschillende televisiezenders tegelijkertijd doorgeven aan verschillende apparaten in het thuisnetwerk ("streamen").

Om het programma-aanbod op je apparaten af te spelen kun je gebruikmaken van FRITZ!App TV of een andere compatibele mediaplayer zoals bijvoorbeeld VLC media player. Televisies die de Sat>IP-technologie ondersteunen, hebben rechtstreeks toegang tot de tuners van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Sommige kabelproviders ondersteunen deze functie niet. In dit geval is de menuoptie "DVB-C" niet beschikbaar in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Voorwaarden / Beperkingen

• Maximaal zes apparaten kunnen het programma-aanbod tegelijkertijd afspelen.
  • Er kunnen maximaal vier verschillende televisiezenders tegelijkertijd worden afgespeeld op verschillende apparaten.
  • Op een apparaat kan maximaal één televisiezender worden weergegeven.
  • Afspelen van versleutelde televisiezenders is alleen mogelijk via SAT>IP. Bovendien moet de televisie beschikken over een CI/CI+-slot.

1 Live TV inschakelen

1. Klik op "DVB-C" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Live TV".
  3. Als de knop "Enable Live TV" wordt weergegeven, klik je op deze knop. Nadat Live TV is ingeschakeld, start de FRITZ!Box opnieuw op.
    • Als de knop "Enable Live TV" niet wordt weergegeven, is de Live TV al ingeschakeld.

2 Zoeken naar zenders starten

1. Klik op "DVB-C" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op de knop "Start Channel Search".

3 Apparaten configureren voor het afspelen van het programma-aanbod

Mobile apparaten (Android of iOS)

Op smartphones en tablets met Android of iOS kun je de FRITZ!App TV gebruiken:

Computer (Windows, macOS of Linux)

Op computers met Windows, macOS of Linux kun je VLC media player gebruiken:

Televisies met SAT>IP-functie

Televisies met SAT>IP-functie hebben rechtstreeks toegang tot de tuners van de FRITZ!Repeater:

Opmerking:SAT>IP kan door fabrikanten verschillend worden aangeduid (bijvoorbeeld DVB via IP, SAT to IP). Panasonic noemt het bijvoorbeeld "TV>IP".