FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Bepaalde instellingen ontbreken in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box

Je wilt een bepaalde functie gebruiken of configureren in de gebruikersinterface. De overeenkomstige instellingen, bijvoorbeeld menupunten of knoppen, worden echter niet weergegeven hoewel deze instellingen wel aanwezig zijn in de gebruikersinterface van een andere FRITZ!Box van hetzelfde type.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Geavanceerde weergave inschakelen

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik rechtsboven aan de rand van de gebruikersinterface op de menuknop met 3 punten .
  3. Klik op de aan-uitschakelaar om de geavanceerde weergave in te schakelen.

Afb.: Geavanceerde weergave inschakelen

• De geavanceerde weergave is ingeschakeld wanneer de aan-uitschakelaar groen is.  .

2 Draadloos netwerk inschakelen

Sommige draadloze instellingen worden alleen weergegeven als het draadloze netwerk is ingeschakeld:

1. Klik op "Wireless" (of "WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" (of "WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel in de sectie "Active frequency bands" het draadloze netwerk voor de 2,4- en 5GHz-frequentieband in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!OS-update wordt door provider uitgevoerd

Als je FRITZ!Box is verstrekt door je kabelprovider, wordt het menu "Update" verborgen door de provider, omdat de provider het nieuwe FRITZ!OS automatisch installeert. Daarom is het niet mogelijk om een update te installeren via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Informatie over de nieuwe versie van FRITZ!OS en mogelijke data krijg je van je provider.

4 Functie wordt door provider verborgen

Als de FRITZ!Box is verstrekt door de kabelprovider, worden de internettoegang en de telefoonnummers automatisch geconfigureerd door de provider. Het menu "Internet >Account Information" met de tabbladen "IPv6, Provider Services en DNS Server" en het tabblad "Line Settings" onder "Telephony > Telephone Numbers" worden dan door de provider verborgen en het is niet mogelijk om deze instellingen achteraf te wijzigen.