FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Uitgaande telefoongesprekken niet mogelijk

Er kunnen geen uitgaande telefoongesprekken via internet tot stand worden gebracht met één of meer telefoons die zijn aangemeld bij de FRITZ!Box. Mogelijk kunnen bepaalde telefoonnummers ook niet worden gebeld. Dit probleem treedt incidenteel of altijd op. Mogelijk is het telefoonnummer op dit moment niet geregistreerd en wordt in de Event Log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen, of een andere melding over het telefoonnummer weergegeven:

• "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: DNS error"
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: Remote site not responding. Timeout."
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Remote site reports reason for error: [40x, 50x, 500, 503]"
  • "Internet telephony registration failed [telefoonnummer] Reason for error: [401, 402, 403]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] failed. Reason for error: [404, 405, 406, 407, 408, 50x]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Timeout. The call was not accepted. [Melding]"
  • "Internetverbinding (telefonie) is verbroken."

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings". Als het tabblad niet wordt weergegeven, worden de juiste locatiegegevens automatisch toegevoegd door de provider.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land.
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box opnieuw starten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 Oproepblokkeringen verwijderen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Call Handling".
  3. Verwijder de oproepblokkeringen voor uitgaande telefonie bij de telefoonnummers en nummerreeksen die je wilt bellen.

4 Juiste internettelefoonnummer en toegangsgegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Bel een nummer en controleer of de telefoonnummers zijn geconfigureerd en of de statusled voor het nummer groen of grijs is:
  4. Als de led groen is, ga je verder met de volgende maatregel. De toegangsgegevens zijn juist ingevoerd.
    • Als de led grijs is:
      1. Configureer nogmaals het telefoonnummer in de gebruikersinterface.
      2. Als de statusled nog steeds grijs is, of als je het telefoonnummer niet kunt wijzigen, neem je contact op met je provider voor internettelefonie om je telefoonnummer en toegangsgegevens te laten controleren.
      • Als de melding "No telephone numbers are configured" wordt weergegeven:
        1. Configureer het telefoonnummer in de gebruikersinterface.
        2. Als je geen telefoonnummers kunt toevoegen, ga je te werk zoals beschreven in deze handleiding.

5 Provider wijst verbindingsopbouw af

Deze sectie is alleen van toepassing als bij het optreden van de fout het bericht: "Internet telephony [...] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)" wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Event Log". Met dit bericht geeft je provider aan dat de aangevraagde dienst niet ter beschikking staat voor jouw aansluiting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om een van de volgende redenen:

• De provider ondersteunt de gevraagde codec niet.
  • De provider staat bellen met het bestemmingsnummer niet toe, bijvoorbeeld bellen met betaalnummers.
  • De provider ondersteunt geen gelijktijdige gesprekken.

Een oplossing door de FRITZ!Box is daarom niet mogelijk.

6 Analoge telefoon aansluiten en configureren

Analoge telefoon instellen op toonkiezen

• Stel je telefoon in op "toonkiezen" (DTMF, TDK, toondrukkiezen) en niet op "pulskiezen". Bij toonkiezen hoor je een toon wanneer je op een nummertoets drukt, bij pulskiezen hoor je een ratelen. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van het apparaat, bijvoorbeeld via het handboek.

Slechts één aansluitoptie gebruiken

"FON 1" en "FON 2" bieden allebei twee opties voor het aansluiten van apparaten: een RJ11-bus aan de achterkant en een TAE-bus aan de zijkant van de FRITZ!Box. Je kunt altijd maar één van de twee aansluitingen gebruiken.

Voorbeeld:
Als je een telefoon hebt aangesloten op de RJ11-bus voor "FON 1", kun je geen eindapparaat (bijvoorbeeld telefoon, antwoordapparaat) aansluiten op de TAE-bus voor "FON 1".

• Als beide aansluitingen bezet zijn, moet je één van de apparaten van de FRITZ!Box verwijderen.

7 ISDN-telefoon aansluiten en configureren

Voorbereidingen

• Stel de apparatuur zodanig in, dat hiermee toetssequenties (teken- en cijferreeksen, zoals *121#) kunnen worden verzonden en speciale tekens zoals * en # kunnen worden gekozen. Bij veel telefoons configureer je deze functie via het menu "Operation at a PBX > Dialing options > Dial * and #".

Overdracht van tekstgegevens uitschakelen op je ISDN-telefoon

Wanneer je een ISDN-telefoon gebruikt om te bellen, stuurt de FRITZ!Box tekstgegevens naar de telefoon. Hierdoor kun je op de display van je telefoon bijvoorbeeld zien welk nummer wordt gebruikt voor het gesprek. Sommige ISDN-telefoons kunnen deze tekst echter niet correct verwerken. Schakel daarom bij wijze van test deze functie uit in de FRITZ!Box:

1. Voer op de telefoon #960*0* in en druk op de oproeptoets (hoorn opnemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt deze functie weer inschakelen met #960*2*.

Energiespaarmodus voor ISDN-telefoon uitschakelen

De FRITZ!Box is voorzien van een aantal functies om energie te besparen. Onder andere wordt de communicatie tussen de interne S0-bus van de FRITZ!Box en het ISDN-apparaat beëindigd als er geen activiteit is. Sommige ISDN-apparaten hebben problemen met deze functie. Je moet deze functie dus uitschakelen in de FRITZ!Box wanneer ISDN-apparaten een probleem hebben om een verbinding tot stand te brengen:

1. Voer op de telefoon #966*1* in en druk op de oproeptoets (hoorn opnemen).
  2. Leg na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt deze functie weer inschakelen met #966*0*.

ISDN-telefoon opnieuw instellen

• Verwijder alle (MSN-)nummers, alle carier select-codes en alle kiesregels van de telefoon.

Eén ISDN-telefoon aansluiten

1. Ontkoppel alle eindapparaten (bijvoorbeeld telefoon, telefooncentrale, faxapparaat) en kabels van de poort "FON S0".
  2. Verbind een telefoon met de poort "FON S0". Sluit de telefoon niet aan op de FRITZ!Box via een telefooncentrale of een ISDN-verdeler.
  3. Als je niet kunt bellen, ga je verder met de volgende maatregel. Sluit nog geen andere ISDN-apparaten aan.
    • Als je kunt bellen, is een ander apparaat of de kabel daarvan defect, of een apparaat is onjuist geconfigureerd, bijvoorbeeld onjuiste telefoonnummers, kiesregels.
      1. Sluit de andere ISDN-apparaten weer aan om uit te zoeken welk apparaat het probleem veroorzaakt. Sluit maximaal één ISDN-apparaat zonder eigen stroomtoevoer aan.
      2. Als de fout zich opnieuw voordoet nadat je een andere ISDN-telefoon hebt aangesloten, is de telefoon of de kabel daarvan defect.
        • Als het probleem opnieuw optreedt nadat je een telefooncentrale hebt aangesloten, dan is de telefooncentrale defect of verkeerd geconfigureerd, bijvoorbeeld onjuiste telefoonnummers, onjuiste kiesregels of carier select-methode.

8 FRITZ!App Fon configureren

Telefoonnummers toewijzen aan FRITZ!App Fon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij FRITZ!App Fon op de knop (Bewerken). FRITZ!App Fon is tijdens de installatie automatisch geconfigureerd met de naam van de telefoon op de poort "LAN/WLAN".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls" het nummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  5. Selecteer de nummers waarop FRITZ!App Fon moet reageren wanneer je wordt gebeld.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

HD-telefonie uitschakelen

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Schakel de optie "HD telephony" uit.

Alternatieve microfoon inschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een Android-apparaat:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

9 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw met behulp van de wizard voor telefoontoestellen: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

Belangrijk:Gebruik de wizard voor telefoonapparaten nietom FRITZ!App Fon te configureren. FRITZ!App Fon wordt automatisch opnieuw geconfigureerd wanneer je FRITZ!App Fon volledig afsluit en de app dan opnieuw start.

10 HD-telefonie uitschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt met een draadloze telefoon:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features".
  5. Selecteer in de sectie "HD Telephony" in de vervolgkeuzelijst de optie "HD disabled". Als deze sectie niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor uitgaande verbindingen via het internet. Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld technische problemen bij je provider voor internettelefonie zijn.