FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

YouTube blokkeren in het kinderslot

Met de filter filter voor websites in het kinderslot van de FRITZ!Box kun je ook de toegang tot Youtube blokkeren. Om de toegang ook te blokkeren voor smartphones en tablets, moet je alle adressen blokkeren die worden gebruikt door de YouTube-app. Ga hiervoor te werk zoals beschreven in deze handleiding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op FRITZ!OS 7 of nieuwer en kunnen in een oudere versie van FRITZ!OS afwijken of niet beschikbaar zijn. De FRITZ!OS-versie vind je in de gebruikersinterface op de pagina "Overview".

1 YouTube op de blacklist zetten

Om de toegang tot YouTube te blokkeren, moet je alle adressen blokkeren die YouTube gebruikt:

Opmerking:Onderstaande adressen kunnen onder bepaalde omstandigheden wijzigen (stand: oktober 2018). Als je G Suite-administrator bent, vind je de huidige stand op Bepalen welke YouTube-content beschikbaar is voor G  Suite-gebruikers.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de vermelding "Blocked web sites (blacklist)" op de link "edit".
  5. Voer in het invoerveld de volgende internetadressen in (stand: oktober 2018) en druk na ieder adres op de spatiebalk of op enter:
    • youtube.com
    • youtube-nocookie.com
    • youtu.be
    • ytimg.com
    • ggpht.com
    • googleapis.com
    • googlevideo.com
  6. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

2 Blacklist voor toegangsprofiel inschakelen

Schakel de blacklist in voor het toegangsprofiel dat je hebt toegewezen aan de apparaten die geen toegang mogen hebben tot YouTube:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Access Profiles".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast het betreffende toegangsprofiel.
  5. Schakel de optie "Use of guest access blocked" in.
  6. Schakel de optie "Filter web sites" in.
  7. Schakel de optie "Block web sites (blacklist)" in.
  8. Klik op "OK" om het toegangsprofiel op te slaan.

YouTube is nu geblokkeerd in het kinderslot. Start de FRITZ!Box opnieuw op, of schakel voor korte tijd het draadloze netwerk uit en vervolgens weer in, zodat de blokkade ook werkt voor apparaten die tijdens de configuratie toegang hebben tot YouTube.

Dit vind je misschien ook interessant: