FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

In het ouderlijk toezicht toegestane onlinetijd met tickets verlengen

Door middel van tickets kun je internettoegang mogelijk maken voor apparaten, ongeacht de tijdslimiet die is ingesteld in het ouderlijk toezicht van de FRITZ!Box. Elk ticket bestaat uit een willekeurig gegenereerde 6-cijferige numerieke code en staat het apparaat eenmalig een onlinetijd toe van 45 minuten, nadat het ticket in de webbrowser is ingewisseld.

Op deze manier kun je altijd heel gemakkelijk je kind toestaan om te surfen buiten de tijden om die zijn ingesteld in het ouderlijk toezicht, zonder dat je de basisinstellingen van het kinderslot hoeft te wijzigen in de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• Apparaten waarbij de apparaatblokkering is ingeschakeld en apparaten in het gastnet kunnen geen tickets gebruiken.
  • Elk apparaat kan een willekeurig aantal tickets inwisselen. Elk ticket verlengt de onlinetijd voor het apparaat dat het ticket inwisselt één keer met 45 minuten. Als het apparaat een onlinebudget deelt met andere apparaten, geldt de verlenging ook voor de andere apparaten.
  • In de FRITZ!Box worden altijd 10 tickets weergegeven. Ingewisselde tickets verdwijnen uit de weergave en worden onmiddellijk vervangen door nieuwe tickets.

Opmerking:Deze handleiding heeft betrekking op FRITZ!OS 7.20 of nieuwer. Onder een oudere FRITZ!OS-versie kan de configuratie afwijken of is de functie mogelijk niet beschikbaar. De FRITZ!OS-versie vind je in de gebruikersinterface op de pagina "Overview".

1 Tickets genereren

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Access Profiles".
  4. Noteer de 10 ticketnummers die worden weergegeven in de sectie "Tickets" of print de tickets met de knop "Print Tickets".

2 Tickets doorgeven

1. Geef de ticketnummers mondeling door, via e-mail of messenger of deel de geprinte tickets uit.

3 Tickets inwisselen

1. Voer het ticketnummer in de webbrowser in op de pagina die informatie geeft over het geblokkeerde internetgebruik. Als de pagina niet wordt weergegeven, bijvoorbeeld omdat er een HTTPS-webpagina werd geopend:
    1. Open de pagina http://fritz.box. De FRITZ!Box geeft nu de pagina weer met de informatie over de blokkade van het ouderlijk toezicht.
    2. Voer het ticketnummer in.

Opmerking:Het inwisselen van een ticket wordt geprotocolleerd in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Event Log".