FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Internettoegang via FRITZ!Box niet mogelijk.

Hoewel de FRITZ!Box is verbonden met de kabelaansluiting en is geconfigureerd voor internettoegang via kabel, kunnen computers, smartphones of andere apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box geen verbinding maken met internet.

In het "Netwerkcentrum" van de betreffende computers wordt mogelijk een van de volgende meldingen weergegeven:

• "Toegang tot: alleen lokaal"
  • "Toegangstype: Geen internettoegang"

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box laten ontgrendelen

Als je je FRITZ!Box in de winkel hebt gekocht, moet je deze mogelijk laten ontgrendelen door je kabelprovider:

Belangrijk:In Duitsland kun je alleen de FRITZ!Box 6490 Cable met het AVM-artikelnummer 20002778 gebruiken aan alle kabelaansluitingen. Modellen met andere AVM-artikelnummers werden werden in bruikleen gegeven en geprovisioneerd voor een specifieke aansluiting.

• Informeer bij je kabelprovider of je FRITZ!Box voor je kabelaansluiting moet worden ontgrendeld.
    • Bij sommige providers heb je voor het ontgrendelen het serienummer en het MAC-adres van de kabelmodem van je FRITZ!Box (CM MAC) nodig. Deze informatie vind je op de sticker aan de onderkant van het apparaat.

afb.: Serienummer en CM MAC

2 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "Internet connection".
  4. Controleer of er foutmeldingen worden weergegeven.
  5. Als een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit van de betreffende handleiding:
  6. Als een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven, neem dan contact op met je kabelprovider:
    • "Internet connection failed: Reason for error: 2 (DHCPv4 no answer on DISCOVER)"
    • "Could not establish IPv6 internet connection: No response from DHCPv6 server (SOL)")
    • "IPv6 internet connection error: DHCPv6 error because of 7 (got no aftr)"
    • Als deze meldingen worden weergegeven heeft de internetverbinding een storing of de kabelprovider heeft de FRITZ!Box nog niet ontgrendeld.

3 DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

4 Apparaat voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen configureren

Om ervoor te zorgen dat het apparaat altijd de juiste IP-instellingen gebruikt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat automatisch de IP-instellingen krijgt toegewezen van de FRITZ!Box (dit is de standaardinstelling van de meeste apparaten):

5 Internet Explorer configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je Microsoft Internet Explorer gebruikt en de foutmelding "Webpagina offline niet beschikbaar" wordt weergegeven:

1. Open Internet Explorer.
  2. Open het menu "Extra".
  3. Als een menupunt "Offline werken" wordt weergegeven en hiervoor een vinkje is geplaatst, klik je op dit punt om het vinkje te verwijderen.
  4. Klik op het menupunt "Internetopties" en vervolgens op "Verbindingen".
  5. Schakel de optie "Geen verbinding selecteren" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

6 Firewall van de computer configureren

Een firewall kan de communicatie tussen de computer en de FRITZ!Box verstoren:

• Stel de firewall van de computer zodanig in dat deze verbindingen van de computer naar de FRITZ!Box toelaat. Informatie over de configuratie verkrijg je van de fabrikant van de firewall, raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

7 Actuele software voor netwerkadapter installeren

• Installeer de meest recente driver voor de netwerkadapter van de computer of de actuele software voor het apparaat in kwestie.

Opmerking:De meest recente apparaatdrivers worden vaak niet aangeboden via de Windows-update. Gebruik daarom de drivers van de website van de fabrikant (bijvoorbeeld Intel, Broadcom, Realtek).