FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

IP-camera gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een IP-camera (netwerkcamera) gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Vervolgens kan het door het hele thuisnetwerk en door andere internetgebruikers worden gebruikt.

Voorwaarden / Beperkingen

• De IP-camera moet een LAN-poort hebben of in staat zijn draadloze verbindingen tot stand te brengen. IP-camera's met USB-poorten worden niet ondersteund.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IP-camera configureren

De IP-camera heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Stel de configuratie van de IP-camera in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de IP-camera vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 IP-camera verbinden met de FRITZ!Box

De IP-camera is verbonden met de FRITZ!Box en is beschikbaar voor het hele thuisnetwerk.

Opmerking:In de bijbehorende handleiding vind je meer informatie over de configuratie van de IP-camera of de netwerkapparaten die toegang moeten hebben tot de afbeeldingsbestanden op de camera. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

4 Toegang tot de IP-camera via internet

De volgende stappen zijn alleen vereist als je toegang tot de IP-camera wilt hebben via internet wanneer je niet thuis bent of als je vrienden toegang wilt geven tot de IP-camera:

1. Configureer de IP-camera zodat deze toegankelijk is vanaf internet.

Belangrijk:Het is niet mogelijk meer dan een port sharing te configureren voor dezelfde TCP- of UDP-poort. Als je meerdere IP-camera's gebruikt, moet je dus in elke camera een andere poort voor internettoegang configureren.

• Configureer port sharing of MyFRITZ!-toegang voor de poorten en IP-protocollen die door de IP-camera worden gebruikt.
    • Als je een webbrowser wilt gebruiken voor toegang tot de IP-camera:
    • Als je een app of andere software wilt gebruiken voor toegang tot de IP-camera:
      1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.
      3. Configureer port sharing voor de IP-camera in de FRITZ!Box.
      4. Configureer de app of software zodat deze toegang heeft tot de IP-camera.

5 Afbeeldingen van camera opslaan op opslag (NAS)

Sommige IP-camera's kunnen niet alleen afbeeldingen automatisch opslaan op de SD-kaart in de camera, maar ze kunnen ze ook doorgeven naar een FTP-server of ze opslaan in het thuisnetwerk via het Server Message Block-protocol (SMB).

De volgende stappen zijn alleen vereist als je IP-camera afbeeldingen kan opslaan op een FTP-server of netwerkshares en als je de afbeeldingen wilt opslaan op een USB-opslagapparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box:

Afbeeldingen opslaan op FTP

1. Configureer een met de FRITZ!Box verbonden USB-opslagapparaat voor gebruik als opslag (NAS)
  2. Volg de instructies van de fabrikant om de configuratie van de IP-camera zo in te stellen dat je de afbeeldingen kunt opslaan op het USB-opslagapparaat via FTP. Gebruik de volgende instellingen:
    • FTP server: fritz.box
    • Folder: de map op het USB-opslagapparaat waarin de afbeeldingen moeten worden opgeslagen

Opmerking:Mogelijk moet je ook het hele FTP-adres (bijvoorbeeld ftp://fritz.box/JetFlash-32GB/IPCam) invoeren in plaats van de FTP-server en map.

• Poort: 21
    • User name and password: een gebruikersnaam en het wachtwoord van een gebruiker die is geconfigureerd in de FRITZ!Box en die schrijfrechten heeft voor het USB-opslagapparaat.

Afbeeldingen opslaan met SMB

1. Configureer een met de FRITZ!Box verbonden USB-opslagapparaat voor gebruik als opslag (NAS)
  2. Volg de instructies van de fabrikant om de configuratie van de IP-camera zo in te stellen dat deze afbeeldingen op het USB-opslagapparaat opslaat via SMB. Gebruik de volgende instellingen:
    • Network path or UNC address: de map op het USB-opslagapparaat waarin de afbeeldingen moeten worden opgeslagen

Voorbeeld:
      Als je de afbeeldingen wilt opslaan in de map "IPCam" op een USB-opslagapparaat met de naam "JetFlash-32GB", voer je \fritz.box\FRITZ.NAS\JetFlash-32GB\IPCam in.

• User name and password: een gebruikersnaam en het wachtwoord van een gebruiker die is geconfigureerd in de FRITZ!Box en die schrijfrechten heeft voor het USB-opslagapparaat.