FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Gedeelde bestanden en printers van een computer zijn niet bereikbaar vanaf internet

Via de internetverbinding van de FRITZ!Box is het niet mogelijk om gedeelde bestanden en printers van een externe computer te benaderen. Ook andere verbindingen via het SMB- of CIFS-protocol kunnen niet tot stand worden gebracht via de internetverbinding van de FRITZ!Box, bijvoorbeeld verbindingen met Strato HiDrive. Het is ook niet mogelijk vanaf internet verbindingen met het thuisnetwerk te maken, als daarvoor het SMB- of CIFS-protocol wordt gebruikt.

1 SMB-/CIFS-protocol wordt om veiligheidsredenen geblokkeerd

Om de veiligheid van computers in het thuisnetwerk te waarborgen, blokkeert de FRITZ!Box alle toegang vanaf vanaf internet tot de TCP- en UDP-poorten 139 en 445, die worden gebruikt om bestanden en printers te delen ("NetBIOS-Filter"). Toepassingen die via het SMB- of CIFS-protocol gegevens met internet uitwisselen, kunnen daarom niet worden gebruikt in het thuisnetwerk.

Workaround

1. Configureer de toepassing in kwestie zodat deze gebruik maakt van veilige overdrachtsprotocollen zoals VPN, HTTPS of SFTP, in plaats van het SMB- of CIFS-protocol. Informatie over de daarvoor noodzakelijke instellingen krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.