FRITZ!Box 6490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6490 Service

Slechte spraakkwaliteit tijdens telefoongesprekken

Een van de volgende problemen treedt soms of altijd op tijdens het bellen:

• Je hebt problemen met echo, wegvallend of vertraagd geluid of achtergrondruis tijdens telefoongesprekken.
  • Je hoort een luide en storende sistoon wanneer je belt.
  • De stem van een van beide partijen klinkt vervormd of haperend ("choppy").

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Repeater(s) uitsluiten als interferentiebron

De volgende stappen zijn alleen vereist als je een of meer repeaters gebruikt om het DECT-bereik van de FRITZ!Box te vergroten; de achtergrondruis is hoorbaar wanneer je belt met draadloze telefoons:

1. Zet alle repeaters uit.
  2. Controleer of je achtergrondruis hoort wanneer je belt met een draadloze telefoon als je vlak bij de FRITZ!Box bent.
    • Als je geen achtergrondruis meer hoort, is de repeater niet goed aangesloten op de FRITZ!Box of is deze verkeerd geplaatst:
    • Als je nog steeds achtergrondruis hoort:
      1. Zet de repeater weer aan.
      2. Ga verder met de volgende sectie.

2 FRITZ!Box opnieuw starten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 Geluidsvolume verlagen tijdens telefoongesprek

• Verlaag het geluidsvolume van de telefoon tijdens het telefoongesprek.

Opmerking:Als je het geluidsvolume op je FRITZ!Fon wilt verlagen tijdens een gesprek, druk je op "down arrow" of op het symbool "telephone book" op de regeleenheid terwijl je belt.

4 Draadloze telefoons registreren bij de FRITZ!Box

• Registreer alle draadloze telefoons bij het FRITZ!Box-basisstation en schakel alle andere basisstations uit.

5 Fabrieksinstellingen herstellen op FRITZ!Fon en FRITZ!Fon opnieuw registreren

De volgende stappen zijn alleen vereist als het probleem uitsluitend optreedt op een bepaalde FRITZ!Fon en je geen problemen met de spraakkwaliteit hebt wanneer je andere telefoons gebruikt:

Fabrieksinstellingen op de telefoon herstellen

1. Druk op de toets "Menu" op de telefoon.
  2. Scrol naar "Settings" en druk op "OK".
  3. "Reset" > "OK" > "OK"

Telefoon verwijderen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Cordless Telephones" in het menu "DECT".
  3. Klik op de knop (Verwijderen) om de betreffende telefoon te verwijderen.

FRITZ!Box opnieuw starten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Telefoon opnieuw registreren

6 FRITZ!App Fon voor Android configureren

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon op een Android-apparaat gebruikt:

Alternatieve microfoon inschakelen

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

Microfoonvolume aanpassen

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "Meer" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop op de telefoon en tik vervolgens op "Advanced".
  4. Pas het microfoonvolume stapsgewijs aan.

Met de functies voor echocompensatie en traffic shaping garandeert de FRITZ!Box een hoge spraakkwaliteit. Als je toch nog een echo of vertraagd geluid opmerkt of als het geluid soms kort uitvalt, ligt de oorzaak bij de gebruikte telefoon, je internetprovider of telefonieprovider. FRITZ!Box heeft hierop geen invloed.