FRITZ!Box 6591 Cable Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6591 Cable Service

Google Agenda voor automatische schakeling gebruiken

Schakelbare contactdozen, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 en ledlampen FRITZ!DECT 500, kun je eenvoudig schakelen via een Google-agenda, door alle tijden voor het automatisch in- en uitschakelen in te plannen als afspraak. Zo kun je van tevoren onregelmatige en gecompliceerde schakelingen voor meerdere maanden inplannen en deze op elk gewenst tijdstip aanpassen in je persoonlijk Google-agenda.
Je kunt de automatische schakeling configureren via de gebruikersinterface van je FRITZ!Box, waarbij je afzonderlijke schakelbare contactdozen, ledlampen en ook groepen tegelijk kunt schakelen.

Opmerking:Deze handleiding heeft betrekking op FRITZ!OS 7.20 of nieuwer. Onder een oudere FRITZ!OS-versie kan de configuratie afwijken of is de functie mogelijk niet beschikbaar. De FRITZ!OS-versie vind je in de gebruikersinterface op de pagina "Overview".

1 Agenda aanmaken

1. Maak in je Google-account een nieuwe agenda aan en geef deze een naam naar keuze, bijvoorbeeld "Schakeling contactdoos".

Belangrijk:De naam van de agenda kan alleen bestaan uit Latijnse standaardletters en cijfers. Gebruik geen speciale tekens, spaties, trema's en accenten.

2. Voer de tijden in waarop de contactdoos moet worden in- en uitgeschakeld: Geef een naam aan de tijden waarop de contactdoos moet worden ingeschakeld ("ON") en uitgeschakeld ("OFF"). Deze namen zijn niet hoofdlettergevoelig. Je kunt de schakeltijden ook later invoeren.

Opmerking:De tijd tussen het aan- of uitschakelen moet tenminste één minuut bedragen. Je kunt per dag maximaal 140 schakeltijdstippen invoeren.

2 Groep aanmaken

Als je meerdere smarthome-apparaten tegelijk wilt schakelen via de agenda, moet je eerst een groep met deze apparaten aanmaken:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop "Create Group".
  4. Selecteer de apparaatgroep in kwestie.

Belangrijk:Radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 300, kun je niet schakelen via een Google-agenda.

5. Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer de apparaten die je samen wilt schakelen in de groep.
  6. Klik op "Next".
  7. Voer een naam voor de groep in en klik op "Next". De groep wordt aangemaakt.

3 Agenda toevoegen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management" (als je een afzonderlijk apparaat wilt schakelen) of op "Groups and Templates" (als je een groep wilt schakelen).
  3. Klik bij het apparaat dat of de groep die je wilt schakelen op de knop (Bewerken).
  4. Als je een apparaat wilt schakelen, klik je op het tabblad "Switch automatically", schakel je bij "Automatic switching" de optie "Schedule enabled" in en vervolgens "Calendar".
  5. Als je een groep wilt schakelen, schakel je bij "Automatic Switching" die optie "Switching a Group Automatically" in en vervolgens "Calendar".
  6. Voer in het invoerveld de naam van de agenda in die je hebt toegewezen toen je de agenda aanmaakte, bijvoorbeeld "Schakeling contactdoos". Let daarbij op hoofdletters en kleine letters.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.
    • Het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" met de verificatie-URL en de user code wordt geopend.
  8. Klik op de link "Verification URL" en laat het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" open.
    • Er wordt een venster geopend om je aan te melden bij je Google-account.
  9. Voer het e-mailadres en wachtwoord in voor je Google-account en klik op "Inloggen".
    • Het invoerveld voor de user code wordt weergegeven.
  10. Voer de user code uit het venster "Enable FRITZ!Actuator Calendar" in en klik op "Volgende".
  11. Klik op "Toestaan".
  12. Ga naar het venster "Enable FRITZ! Actuator Calendar".

De automatische schakeling is geconfigureerd wanneer het bericht "Authentication for the Google Calendar on the FRITZ!Box was successful" wordt weergegeven in de gebruikersinterface.

4 Agenda synchroniseren

Automatisch synchroniseren

De kalender wordt regelmatig gesynchroniseerd met de Google-agenda. De synchronisatie wordt elke 24 uur rond 00:00 uur uitgevoerd of ongeveer 24 uur na de laatste handmatige synchronisatie.

Handmatig synchroniseren

Als je nieuwe schakeltijden hebt ingevoerd in de Google-agenda, kun je de agendasynchronisatie ook handmatig starten:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management" (als je een afzonderlijk apparaat hebt toegevoegd aan de agenda) of op "Groups and Templates" (als je een groep hebt toegevoegd aan de agenda).
  3. Als je de Google-agenda wilt synchroniseren, klik je bij het apparaat of de groep in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Indien beschikbaar, klik je op het tabblad "Switch automatically".
  5. Klik op de knop "OK".

5 Agenda verwijderen

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Device Management" (als je de agenda voor afzonderlijk apparaat wilt wissen) of op "Groups and Templates" (als je de agenda voor een groep wilt wissen).
  3. Klik bij het apparaat of de groep in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Klik op de link "Remove connections from Google calendar".
  5. Klik op de knop "Reset Google Calendar".
  6. Bevestig de vraag, of je alle Google-agenda's uit de FRITZ!Box wilt verwijderen, met "OK".

Nu worden alle Google-agenda's verwijderd en alle smarthome-apparaten in het thuisnetwerk die een Google-agenda gebruiken ingesteld op handmatige schakeling.