FRITZ!Box 6591 Cable Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6591 Cable Service

LAN-verbindingen worden met maar 100 Mbit/s tot stand gebracht

De maximale transmissiesnelheid van de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Box en een computer, NAS-systeem of andere apparaten is 100 Mbit/s, hoewel het apparaat gigabit-LAN ondersteunt.

1 Apparaat rechtstreeks met FRITZ!Box verbinden

De volgende maatregel is noodzakelijk als het apparaat niet rechtstreeks maar via een hub/switch, powerline-adapter, LAN/WLAN-omvormer of ander apparaat is verbonden met de FRITZ!Box:

1. Verbind het apparaat rechtstreeks met een LAN-poort van de FRITZ!Box. Gebruik daarvoor, indien mogelijk, de met de FRITZ!Box meegeleverde netwerkkabel.
  2. Als een gigabit-LAN-verbinding met de FRITZ!Box nu mogelijk is, ondersteunt het tussengeschakelde apparaat of de bekabeling ervan geen gigabit-LAN:
      1. Verzeker je ervan dat alle tussengeschakelde apparaten gigabit-LAN ondersteunen.
      2. Werk de software / firmware bij van alle tussengeschakelde apparaten.
      3. Gebruik andere netwerkkabels om de apparaten aan te sluiten op de FRITZ!Box. Gebruik zo kort mogelijke netwerkkabels van goede kwaliteit (CAT-5e).

2 Andere kabel testen

Het apparaat is mogelijk met de FRITZ!Box verbonden via een netwerkkabel die te lang, verkeerd bedraad of defect is:

1. Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel van goede kwaliteit om het apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box, bijvoorbeeld de met de FRITZ!Box meegeleverde netwerkkabel.

Opmerking:Elke standaard CAT-5e-ethernetkabel van het type STP (Shielded Twisted Pair, 1:1) van maximaal 100m kan worden gebruikt om een apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

3 Actuele software voor netwerkadapter installeren

1. Installeer de meest recente driver voor de LAN-netwerkadapter van de computer of de meest recente software voor het apparaat.

Opmerking:Omdat Windows vaak niet de meest recente apparaatdrivers installeert, is het belangrijk de drivers van de website van de fabrikant (bijvoorbeeld Intel, Broadcom, Realtek) te installeren.

4 Energiebesparingsfuncties van de netwerkadapter uitschakelen

1. Als er energiebesparingsfuncties zijn ingeschakeld voor de LAN-netwerkadapter van de computer of het apparaat, schakel je deze uit bij wijze van test.

Opmerking:In het Windows-onderdeel "Apparaatbeheer" kunnen voor veel netwerkapparaten verschillende energiebesparende functies worden ingesteld onder "Eigenschappen > Energiebeheer".