FRITZ!Box 6591 Cable Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6591 Cable Service

Instellingen van smarthome-apparaten in sjablonen opslaan

Persoonlijke instellingen van je schakelbare contactdozen en radiatorthermostaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of FRITZ!DECT 301, en ledlampen FRITZ!DECT 500 kun je opslaan in verschillende sjablonen. Selecteer naar behoefte het juiste sjabloon en schakel de gewenste instellingen in met één klik. Zowel afzonderlijke smarthome-apparaten als groepen kunnen via sjablonen worden geschakeld.

Wanneer je bijvoorbeeld in ploegendienst werkt, kun je verschillende verwarmings- en schakelprofielen opslaan in sjablonen voor vroege en late dienst en op elk moment snel tussen deze sjablonen schakelen.

Opmerking:Deze handleiding heeft betrekking op FRITZ!OS 7.20 of nieuwer. Onder een oudere FRITZ!OS-versie kan de configuratie afwijken of is de functie mogelijk niet beschikbaar. De FRITZ!OS-versie vind je in de gebruikersinterface op de pagina "Overview".

1 Sjabloon aanmaken

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Groups and Templates".
  3. Klik op de knop "Creating a template".
  4. Schakel de optie "Create new template" in en klik op "Next".
  5. Selecteer de apparaatgroep.
  6. Klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer de apparaten waarvoor je de sjabloon wilt aanmaken.

Opmerking:Als een apparaat al aan een groep is toegewezen, kun je alleen de hele groep toewijzen aan de sjabloon en niet het afzonderlijke apparaat.

7. Klik op "Next".

Opmerking:In een sjabloon kunnen alleen apparaten van hetzelfde type, dat wil zeggen stopcontact/ledlamp of radiatorthermostaten, samen worden geschakeld.

8. Voer een naam voor de sjabloon in en klik op "Next". De sjabloon wordt aangemaakt.
  9. Klik op "Configure Template Now".
  10. Configureer de gewenste schakeling en klik op "OK".

2 Sjabloon toepassen

Belangrijk:Als een sjabloon wordt toegepast, worden de huidige instellingen van de in de sjabloon geselecteerde smarthome-apparaten en -groepen overschreven.

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Smart Home".
  2. Klik in het menu "Smart Home" op "Operation".
  3. Klik bij de gewenste sjabloon op "Applying".

Opmerking:Je kunt de sjabloon ook handmatig inschakelen met een FRITZ!DECT-schakelaar, FRITZ!Fon (menu "Home Network" > "Smart Home") of in het thuisnetwerk en vanaf internet met de FRITZ!App Smart Home.