FRITZ!Box 6660 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6660 Service

Instellingen van de ene naar de andere FRITZ!Box overzetten

Wanneer je naar een ander model FRITZ!Box overstapt, hoef je de nieuwe FRITZ!Box niet compleet opnieuw te configureren; in plaats daarvan kun je van tevoren opgeslagen instellingen van de oude FRITZ!Box snel en eenvoudig naar de andere FRITZ!Box overzetten. De instellingen kun je gemakkelijk importeren met de herstelfunctie in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Daarbij kun je selecteren of je alle of alleen bepaalde instellingen, bijvoorbeeld draadloze instellingen en telefoonboeken, naar je nieuwe FRITZ!Box wilt overzetten.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!OS-versie van de nieuwe FRITZ!Box moet dezelfde versie zijn of nieuwer dan de FRITZ!OS-versie van de oude FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen van de FRITZ!Box importeren

Instellingen importeren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Klik op "Bladeren" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" dat de FRITZ!Box-instellingen bevat.
  5. Voer het wachtwoord in, dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Schakel de optie "Select manually the settings to be restored" in.

LET OP!De internettoegangsgegevens en de toegangsgegevens voor telefonie kun je niet naar een andere FRITZ!Box overzetten.

7. Klik op de knop "Restore" en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.
  8. Schakel de instellingen in, die je wilt herstellen.
  9. Klik op "Toepassen".

Telefoniegegevens herstellen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Schakel de optie "Telephony data" in.
  5. Klik op "Bladeren" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].zip" met de telefoniegegevens die je wilt herstellen.
  6. Klik op de knop "Restore".

Gegevens van interne opslag herstellen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB / Storage".
  3. Schakel de optie "Storage (NAS) function" in en klik vervolgens op het opslagmedium zodat de inhoud van FRITZ!NAS wordt weergegeven.
  4. Klik op "Add" en selecteer de back-up van de gegevens.

2 DECT-apparaten aanmelden

Nadat de instellingen zijn geïmporteerd, moet je alle DECT-apparaten aanmelden bij de nieuwe FRITZ!Box. Om ervoor te zorgen dat alle instellingen blijven behouden, gebruik je voor het aanmelden niet de wizard in de gebruikersinterface, maar de knop op de FRITZ!Box:

3 Onlinetelefoonboek configureren

Met onlinetelefoonboeken wordt geen rekening gehouden als er een back-up van de instellingen wordt gemaakt. Daarom moeten onlinetelefoonboeken opnieuw worden geconfigureerd.

4 MyFRITZ! configureren

Als je MyFRITZ! gebruikt, registreer de nieuwe FRITZ!Box dan bij MyFRITZ!:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ!-account".
  3. Voer in het invoerveld "Your email address" het e-mailadres in dat je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ!.
  4. Klik op "Next". MyFRITZ! stuurt je nu een e-mail met een bevestigingslink voor de nieuwe FRITZ!Box.

Belangrijk:Als je geen e-mail hebt ontvangen, werd de e-mail als ongewenste reclame (spam) geclassificeerd. Controleer in dit geval de spammap van je e-mailpostvak.

5. Open de e-mail die je hebt ontvangen van MyFRITZ!.
  6. Klik in de e-mail op de knop "MyFRITZ!-registratie bevestigen" om de registratie te voltooien.

5 FRITZ!Apps configureren

Als je FRITZ!App Fon, FRITZ!App Smart Home of MyFRITZ!App gebruikt, configureer deze apps dan voor gebruik met de nieuwe FRITZ!Box:

FRITZ!App Fon configureren

1. Deïnstalleer of verwijder FRITZ!App Fon van je smartphone.
  2. Download FRITZ!App Fon opnieuw in de Google Play Store of de Apple App Store en installeer de app weer op je smartphone.

FRITZ!App Smart Home of MyFRITZ!App configureren

1. Start de FRITZ!App in kwestie.
  2. Tik links- of rechtsboven op het menu en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op "Login again" of "Reconfigure App".
  4. Tik op "OK" om de verbinding van de app met de oude FRITZ!Box te verwijderen.
  5. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord van de nieuwe FRITZ!Box in. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer dan de toegangsgegevens in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten heeft voor de FRITZ!Box-instellingen.

Opmerking:De toegangsgegevens en toegangsrechten van gebruikers kunnen in de gebruikersinterface worden gewijzigd onder "System > FRITZ!Box Users".

6. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.