FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

FRITZ!Powerline via LAN met de FRITZ!Box verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via LAN met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box optimale draadloze ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde draadloze instellingen gebruikt als in de FRITZ!Box, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het draadloze netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-brug

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 FRITZ!Powerline-adapter met het thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box of FRITZ!Repeater).

3 FRITZ!Powerline-adapter als LAN-brug configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Powerline-adapter moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Neem de vooraf ingestelde draadloze instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter over of definieer je eigen draadloze instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.