FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Foutmelding: "Dynamic DNS: Account temporarily disabled"

Het dynamische DNS-account dat je hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box, kan niet inloggen bij je dynamische DNS-provider. Het bericht "Dynamic DNS [...] Status: account temporarily disabled" wordt weergegeven in de overzichtspagina van de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Mogelijk wordt een van de volgende meldingen weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "Dynamic DNS error: Dynamic DNS update is disabled until the dynamic DNS registration data are changed."
  • "Dynamic DNS error: The DynDNS provider reports error 401 - bad authorization."

Oorzaak

• Wanneer fouten optreden die een permanente fout met het dynamische DNS-account aangeven, schakelt de FRITZ!Box het account uit volgens de specificaties van de dynamische DNS-provider. Bij dergelijke fouten kan het gaan om een publiek IP-adres dat ontbreekt, onjuiste registratiegegevens of meerdere registratiepogingen vanaf verschillende dynamische DNS-clients. Het account blijft uitgeschakeld totdat je de registratiegegevens opnieuw invoert in de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Controleren of een publiek IP-adres is verkregen

Gebruik van een dynamische DNS-service en toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet zijn alleen mogelijk als je internetprovider een IP-adres uit het publieke adresbereik toewijst aan de FRITZ!Box tijdens het maken van de internetverbinding:

• Controleer het adresbereik van het IP-adres dat is toegewezen door je internetprovider.
    • Als de FRITZ!Box een IP-adres heeft verkregen uit het publieke adresbereik:
      • Ga verder met de volgende sectie.
    • Als de FRITZ!Box een IP-adres heeft verkregen uit het private adresbereik:
      • Je kunt geen dynamische DNS-account gebruiken en je hebt geen toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet.

2 Andere dynamische DNS-clients uitschakelen

Fouten treden op als meerdere netwerkapparaten (bijvoorbeeld een computer met DynDNS-software, een NAS-systeem, een andere router) hun IP-adres doorgeven aan hetzelfde dynamische DNS-account. Je moet er dus voor zorgen dat het dynamische DNS-account alleen is geconfigureerd in de FRITZ!Box:

• Je moet het dynamische DNS-account dat je hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box, uitschakelen of verwijderen in alle andere netwerkapparaten.

3 Dynamische DNS-registratiegegevens opnieuw invoeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab" Dynamic DNS".
  4. Voer in het veld "Domain name" de volledige domeinnaam (bijvoorbeeld mydomain.dyndns.org) in die je hebt geregistreerd bij je dynamische DNS-provider.

Opmerking:Je kunt rechtstreeks contact opnemen met de dynamische DNS-provider voor informatie over de indeling van de domeinnaam.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Telkens wanneer de FRITZ!Box verbinding maakt met internet, wordt het huidige IP-adres van de FRITZ!Box doorgegeven aan de dynamische DNS-provider.

4 Contact opnemen met je provider

Als het dynamische DNS-account nog steeds is gedeactiveerd in de FRITZ!Box, dan zijn de registratiegegevens voor dynamische DNS mogelijk onjuist of heeft je dynamische DNS-provider mogelijk technische problemen.

• Neem contact op met je dynamische DNS-provider voor een oplossing.