FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

MyFRITZ!-toegang configureren

Met MyFRITZ!-toegang (MyFRITZ! Access) kun je altijd met elke webbrowser vanaf internet toegang verkrijgen tot een browser-gebaseerde toepassing in het FRITZ!Box-thuisnetwerk, bijvoorbeeld tot een webserver of de grafische interface van een NAS-systeem. De firewall van de FRITZ!Box blijft hierbij je thuisnetwerk beschermen tegen ongewenste gegevens van internet.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres krijgen van de internetprovider.
  • De toegang tot de serverdienst moet mogelijk zijn met een webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Internet Explorer).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

Poort en internetprotocol bepalen

• Bepaal welk internetprotocol en welke poort door de serverdienst worden gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren. Informatie hierover verkrijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

Firewall van de computer configureren

Als de serverdienst op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden geconfigureerd:

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst toegankelijk is vanuit het FRITZ!Box-thuisnetwerk en het internet.

2 MyFRITZ!-toegang configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op "New MyFRITZ! Access".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Network device" het apparaat dat de serverdienst uitvoert.
  5. Als je toegang wilt configureren voor een HTTP-Server, HTTPS-Server of FTP-Server, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "Application" de juiste serverdienst uit.
    • Als je de toegang wilt configureren voor een andere serverdienst:
      1. Vul in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in voor de MyFRITZ!-toegang.
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Scheme" het internetprotocol waarover de toegang tot de serverdienst wordt verkregen. Als je een portforwarding-regel voor een ander internetprotocol wilt configureren, kies je "Manual entry" en voer je het toegangsschema in (bijvoorbeeld "ftps://").
      3. Voer bij "Port" het poortnummer in waarover de serverdienst de inkomende verbindingen vanuit het internet accepteert.
  6. Indien noodzakelijk voor de serverdienst, voer je in het invoerveld "Directory (optional)" een map in (bijvoorbeeld "\\map1\map2\").
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De MyFRITZ!-toegang is nu geconfigureerd en je hebt toegang tot je serverdienst via een toegangslink in het apparatenoverzicht op myfritz.net.

Afb.: MyFRITZ!-toegang op myfritz.net

Het MyFRITZ!-adres dat je kunt gebruiken voor rechtstreekse toegang tot de serverdienst vanaf internet, wordt bovendien weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Internet > Permit Access > MyFRITZ! access settings".

Afb.: MyFRITZ!-toegangslink