FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Kan MyFRITZ! worden gebruikt op een internetverbinding met IPv6?

Je kunt gebruikmaken van de MyFRITZ!-service ongeacht welk IP-protocol wordt gebruikt. Zelfs als je de FRITZ!Box gebruikt op een internetaansluiting met het nieuwe internet protocol versie 6 (IPv6), heb je vanaf het internet toegang tot de FRITZ!Box via bijvoorbeeld een internetbrowser of MyFRITZ!App.

Voor toegang via MyFRITZ! moet echter altijd hetzelfde IP-protocol worden gebruikt als het protocol waarmee de FRITZ!Box met het internet is verbonden. Als de FRITZ!Box wordt gebruikt op een internetverbinding met IPv6, is deze alleen toegankelijk via IPv6. Via IPv4 heb je dan geen toegang tot de FRITZ!Box.

Omdat niet alle internetverbindingen een IPv6-connectiviteit bieden (bijvoorbeeld bij veel mobiele communicatienetwerken en draadloze hotspots), kun je bij het betreffende netwerkapparaat (bijvoorbeeld computer, smartphone, tablet) de IPv6-connectiviteit testen door www.test-ipv6.com of www.ipv6-test.com te openen. Je hebt alleen toegang tot de FRITZ!Box als een IPv6-verbinding beschikbaar is.