FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

VPN-software van een andere fabrikant gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt ook VPN-software van een andere fabrikant gebruiken om VPN-verbindingen met een externe VPN-server te maken via de internetverbinding van de FRITZ!Box. VPN Passthrough is standaard ingeschakeld in de FRITZ!Box voor de VPN-protocollen IPSec en PPTP; dus er zijn geen speciale instellingen vereist.

Als de VPN-software het IPSec-protocol zonder NAT traversal of het PPTP-protocol gebruikt, gelden de volgende beperkingen:

• Het maken van gelijktijdige verbindingen van meerdere VPN-clients in het FRITZ!Box-thuisnetwerk met dezelfde VPN-server is niet mogelijk.
  • De IPSec-bedrijfsmodus "Authentification Header" (AH) kan niet worden gebruikt.
  • De VPN-software detecteert niet wanneer de internetverbinding wordt verbroken; dus bij het maken van een nieuwe internetverbinding wordt een nieuwe VPN-verbinding met de VPN-server niet automatisch tot stand gebracht. Dit is echter wel noodzakelijk, omdat de FRITZ!Box bij het maken van een nieuwe internetverbinding doorgaans een nieuw IP-adres van de internetprovider verkrijgt.
    Daarom moet je FRITZ!Box zo configureren dat deze de internetverbinding permanent handhaaft.