FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service
This document is also available for the following products:

Wi-Fi-verbinding met FRITZ!App WLAN configureren

Met FRITZ!App WLAN kun je gemakkelijk Android-apparaten verbinden met je FRITZ!Box-thuisnetwerk of een andere draadloze router. De app geeft een overzicht weer met gedetailleerde informatie over alle Wi-Fi-netwerken in de buurt. Zo zie je bijvoorbeeld meteen of het Wi-Fi-netwerk bij een draadloze router (bijvoorbeeld FRITZ!Box) of een draadloze repeater (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater) hoort en welke frequentieband wordt gebruikt. Daarnaast geeft de app het gebruikte Wi-Fi-kanaal, de signaalsterkte en de gebruikte versleutelingsmethode weer.

Voorwaarden / Beperkingen

• Configuratie van Wi-Fi-verbindingen met FRITZ!App WLAN is niet mogelijk met iOS.
  • Configuratie van Wi-Fi-verbindingen per WPS wordt niet ondersteund door Android 9 ("Pie") .

1 FRITZ!App WLAN installeren

1. Download FRITZ!App WLAN in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.

2 Wi-Fi-verbinding configureren

Je kunt WPS of een QR-scan gebruiken om de Wi-Fi-verbinding gemakkelijk automatisch te configureren, of je kunt dit handmatig doen door de Wi-Fi-netwerksleutel in te voeren:

Wi-Fi-verbinding per WPS tot stand brengen

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "WPS".
  4. Schakel binnen 2 minuten WPS in op je FRITZ!Box door de "WPS"- of "WLAN"-knop ingedrukt te houden tot de "WLAN"-led begint te knipperen.

Wi-Fi-verbinding per QR-scan configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het pictogram .
  3. Tik op "QR Scan".
  4. Richt de camera van het Androidapparaat op de QR-code tot deze wordt herkend. De QR-code wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "Wireless ("WLAN") > Radio Network".
  5. Tik op "Connect".

Wi-Fi-verbinding handmatig configureren

1. Start FRITZ!App WLAN.
  2. Tik in FRITZ!App WLAN op het tabblad "Connect".
  3. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.
  4. Voer de Wi-Fi-netwerksleutel in van je FRITZ!Box en tik op "Connect".