FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Ouder FRITZ!OS installeren (downgrade)

Updates voor de FRITZ!Box bevatten niet alleen nieuwe functies, maar ook verbeteringen voor bestaande functies en oplossingen voor bekende problemen. In principe is het mogelijk een oudere versie te installeren (downgrade). We bevelen dit echter niet aan vanwege de genoemde redenen.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

1 FRITZ!OS-bestand downloaden

1. Roep https://service.avm.de/downloads/ op in een webbrowser.
  2. Navigeer naar de map "Downgrade" en ga vervolgens naar de submap voor je FRITZ!Box-model en dan naar de map "english".
  3. Download het bestand met de bestandsextensie ".image" naar de computer.

2 Ouder FRITZ!OS installeren

Wanneer je een downgrade uitvoert, worden de fabrieksinstellingen geladen, waardoor al je instellingen worden verwijderd. Je kunt de instellingen opslaan en enkele hiervan herstellen na de downgrade:

Opmerking:Het herstellen van al je instellingen is alleen mogelijk als je deze hebt opgeslagen voordat je de nieuwere FRITZ!OS-versie hebt geïnstalleerd, want de nieuwe FRITZ!OS-versies bieden meer functies dan de oudere versies.

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Update" of "Firmware Update" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "FRITZ!OS File" of "Firmware File".
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Box-instellingen weer op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse..." of "Choose File".
  6. Selecteer het updatebestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Open".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Zolang het lampje "Info" knippert, is de overdracht van de update naar de FRITZ!Box nog niet voltooid.

LET OP!Verbreek niet de verbinding tussen de FRITZ!Box en de computer tijdens het updateproces en schakel de stroom niet uit. Als je dit toch doet en zo het updateproces onderbreekt, kan dit leiden tot schade aan je FRITZ!Box! Als 10 minuten na het begin van de update het lampje "Info" echter nog altijd blijft knipperen, moet je de FRITZ!Box 5 seconden uitzetten (door de stekker uit het stopcontact te halen).

Het oudere FRITZ!OS is geïnstalleerd. Als je de instellingen voor je FRITZ!Box hebt opgeslagen, kun je deze nu herstellen.