FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Faxontvangst met geïntegreerde faxfunctie mislukt soms of altijd

Hoewel de geïntegreerde faxfunctie is geconfigureerd volgens onze handleiding, mislukt het verzenden van faxberichten soms of altijd. Je ontvangt helemaal geen faxberichten of deze zijn niet volledig. In het event log van de FRITZ!Box wordt mogelijk één van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Not Acceptable Here (488)"
  • "Not Acceptable Here (606)"
  • "Unsupported Media Type (415)"
  • "E-mail delivery failed. [Bericht]"
  • "An error occurred during fax reception. The document was not received or is incomplete."

Belangrijk:Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

2 Event log van de FRITZ!Box controleren

FRITZ!Box opnieuw starten

Omdat sommige foutmeldingen maar één maal worden weergegeven in het Event log, moet je de FRITZ!Box eerst opnieuw starten:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Eventlog op foutmeldingen controleren

Controleer, zodra de faxontvangst na het opnieuw opstarten van de FRITZ!Box voor het eerst mislukt, of de mislukte poging met een foutmelding is gedocumenteerd. Voer dan de maatregel uit die bij de betreffende foutmelding hoort:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer "Telephony" in de vervolgkeuzelijst.
  4. Controleer of een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven:
    • "An error occurred during fax reception. The document was not received or is incomplete."
      • Als deze melding wordt weergegeven, zelfs als je het volledige faxbericht hebt ontvangen, zijn er tijdens de overdracht van de fax gegevenspakketten verloren gegaan.
        • In deze gevallen kun je de foutmelding negeren. Er is geen fout.
      • Als dit bericht tegelijkertijd met het bericht "E-mail delivery failed." wordt weergegeven:
        • Volg de instructies voor deze melding.
    • "E-mail delivery failed. [Bericht]"
      • Het faxdocument werd niet doorgestuurd naar het opgegeven e-mailadres, omdat het e-mailadres of de gegevens voor je e-mailaccount niet juist zijn ingevoerd bij de pushservice:
    • "Unsupported Media Type (415)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt een aangevraagde codec niet of staat in het algemeen geen faxoverdracht toe. Een oplossing door de FRITZ!Box is niet mogelijk.
    • "Not Acceptable Here (488 or 606)"
      • Je provider voor internettelefonie ondersteunt de standaard T.38 niet. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.
        • Schakel T 38 uit in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Eventueel functioneert de faxoverdracht zonder T 38.

Opmerking:Als de faxoverdracht zonder T.38 niet functioneert, kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 wel ondersteunt.

3 Controleren of T.38 voor de faxoverdracht werd gebruikt

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Voice Transmission".
  4. Kijk of er afgebroken faxberichten worden vermeld onder "Display table on completed telephone calls" en controleer in de kolom "Coding" of "T.38" wordt weergegeven voor deze faxberichten.
    • Als "T.38" wordt weergegeven:
      • De standaard T.38 werd voor de faxoverdracht gebruikt.
    • Als "T.38" niet wordt weergegeven:
        De standaard T 38 werd niet voor de faxoverdracht gebruikt. Je provider voor internettelefonie moet T.38 ondersteunen. Zonder T.38 is geen betrouwbare faxoverdracht via het internet mogelijk.

Opmerking:Als je provider voor internettelefonie T.38 niet ondersteunt, dan kun je voor de faxontvangst een internettelefoonnummer gebruiken van een provider voor internettelefonie die T.38 ondersteunt.

Wanneer de faxontvangst blijft mislukken, is er geen mogelijkheid meer dit te verhelpen met de instellingen voor faxberichten in je FRITZ!Box.