FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Uitgaande telefoongesprekken niet mogelijk

Er kunnen geen uitgaande telefoongesprekken via internet tot stand worden gebracht met één of meer telefoons die zijn aangemeld bij de FRITZ!Box. Mogelijk kunnen bepaalde telefoonnummers ook niet worden gebeld. Dit probleem treedt incidenteel of altijd op. Mogelijk is het telefoonnummer op dit moment niet geregistreerd en wordt in de Event Log van de FRITZ!Box één van de volgende foutmeldingen, of een andere melding over het telefoonnummer weergegeven:

• "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: DNS error"
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Reason for error: Remote site not responding. Timeout."
  • "Registration of Internet telephone number [telefoonnummer] failed. Remote site reports reason for error: [40x, 50x, 500, 503]"
  • "Internet telephony registration failed [telefoonnummer] Reason for error: [401, 402, 403]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] failed. Reason for error: [404, 405, 406, 407, 408, 50x]"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)"
  • "Internet telephony with [telefoonnummer] via [provider] failed. Reason for error: Timeout. The call was not accepted. [Melding]"
  • "Internetverbinding (telefonie) is verbroken."

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information" je land. Als je land niet in de lijst voorkomt, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de voorloopnullen in en in het tweede veld het landnummer (bijvoorbeeld voor Duitsland "00" en "49", zie afb.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld de voorloopnul in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie afb.).

Afb.: Land- en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box opnieuw starten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 Juiste internettelefoonnummer en toegangsgegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Bel een nummer en controleer of de statusled voor het nummer groen of grijs is.
  4. Als de led groen is, ga je verder met de volgende maatregel. De toegangsgegevens van het telefoonnummer zijn juist ingevoerd.
    • Als de led grijs is:
      1. Verander het wachtwoord van je telefoonnummer bij je provider voor internettelefonie.

Belangrijk:Gebruik een wachtwoord dat je niet eerder hebt gebruikt. Doorgaans kun je je wachtwoord wijzigen op je persoonlijke klantomgeving op de website van je provider.

2. Configureer nogmaals het telefoonnummer in de gebruikersinterface.
      3. Als de statusled nog steeds grijs is, neem je contact op met je provider voor internettelefonie om je telefoonnummer en toegangsgegevens te laten controleren.

4 Provider wijst verbindingsopbouw af

Deze sectie is alleen van toepassing als bij het optreden van de fout het bericht: "Internet telephony [...] failed. Reason for error: Not Acceptable Here (488)" wordt weergegeven in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Event Log". Met dit bericht geeft je provider aan dat de aangevraagde dienst niet ter beschikking staat voor jouw aansluiting. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren om een van de volgende redenen:

• De provider ondersteunt de gevraagde codec niet.
  • De provider staat bellen met het bestemmingsnummer niet toe, bijvoorbeeld bellen met betaalnummers.
  • De provider ondersteunt geen gelijktijdige gesprekken.

Een oplossing door de FRITZ!Box is daarom niet mogelijk.

5 FRITZ!App Fon configureren

Telefoonnummers toewijzen aan FRITZ!App Fon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik bij FRITZ!App Fon op de knop (Bewerken). FRITZ!App Fon is tijdens de installatie automatisch geconfigureerd met de naam van de telefoon op de poort "LAN/WLAN".
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls" het nummer dat FRITZ!App Fon moet gebruiken om te bellen.
  5. Selecteer de nummers waarop FRITZ!App Fon moet reageren wanneer je wordt gebeld.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

HD-telefonie uitschakelen

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Schakel de optie "HD telephony" uit.

Alternatieve microfoon inschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem zich voordoet wanneer je FRITZ!App Fon gebruikt op een Android-apparaat:

1. Start FRITZ!App Fon.
  2. Tik op "More" en vervolgens op "Settings".
  3. Tik op de menuknop van de telefoon en vervolgens op "Advanced".
  4. Schakel de optie "Alternative microphone" in.

6 Telefoon opnieuw configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Verwijder de telefoon waarmee je niet kunt bellen. Dit kun je doen door op de knop (Verwijderen) te klikken.
  4. Configureer de telefoon opnieuw met behulp van de wizard voor telefoontoestellen: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.

Belangrijk:Gebruik de wizard voor telefoonapparaten nietom FRITZ!App Fon te configureren. FRITZ!App Fon wordt automatisch opnieuw geconfigureerd wanneer je FRITZ!App Fon volledig afsluit en de app dan opnieuw start.

7 HD-telefonie uitschakelen

De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als het probleem optreedt met een draadloze telefoon:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Cordless Telephones".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de betreffende telefoon.
  4. Klik op het tabblad "Telephony Device Features".
  5. Selecteer in de sectie "HD Telephony" in de vervolgkeuzelijst de optie "HD disabled". Als deze sectie niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor uitgaande verbindingen via het internet. Andere oorzaken kunnen bijvoorbeeld technische problemen bij je provider voor internettelefonie zijn.

Verwante problemen: