FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service
This document is also available for the following products:

Regelmatige onderbrekingen van de LTE-verbinding

De LTE-verbinding tussen de FRITZ!Box en de LTE-provider wordt vaak (meerdere malen per dag) onderbroken. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led van de FRITZ!Box en blijft branden als de Internetverbinding opnieuw tot stand is gebracht. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt mogelijk de volgende foutmelding weergegeven:

"LTE no longer responding"

Oorzaak

• De stabiliteit van de LTE-verbinding hangt o.a. af van factoren zoals de afstand tot het LTE-basisstation en het afschermingseffect van de muren in je woning en kan onder andere ook worden beïnvloed door verkeerd aangesloten LTE-antennes of storingen bij de LTE-provider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Controleer of de gebeurtenissen die worden weergegeven, ook hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad of dat er alleen gebeurtenissen worden weergegeven die na het moment van de storing zijn opgetreden.
  4. Als er ook gebeurtenissen worden weergegeven die hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad, ga je verder met de volgende maatregel.

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

Door de installatie van het meest recente FRITZ!OS is je FRITZ!Box compatibel met de meest recente LTE-techniek wordt gebruikt in de radiocellen van LTE-providers.

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

Met de richthulp kun je de optimale locatie bepalen voor de FRITZ!Box, evenals de juiste uitrichting van de LTE-antennes:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer als frequentieband "Only 2.6 GHz / band 7". Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.

Opmerking:Doorgaans kun je met de 2,6GHz-frequentieband een hogere gegevensdoorvoer verkrijgen dan met de 800MHz-frequentieband .

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Internet" op "LTE Information".
  6. Klik op het tabblad "Reception".
  7. Klik op de knop "Start Alignment Aid".
    • Nu geeft de FRITZ!Box de signaalsterkte van de beide LTE-antennes weer.

Opmerking:Als de richthulp actief is, geven de leds van de FRITZ!Box de huidige signaalsterkte op vijf niveaus weer. Daardoor kun je de FRITZ!Box ook optimaal plaatsen zonder de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

8. Kies een plaats voor de FRITZ!Box waarop de weergegeven waarde zo hoog mogelijk is. Let daarbij op de volgende aanwijzingen:
    1. Plaats de FRITZ!Box niet in een hoek van de kamer.
    2. Plaats de FRITZ!Box zo dicht mogelijk bij een buitenmuur. Als je weet waar de LTE-cel van je provider is, plaats je de FRITZ!Box tegen de buitenmuur die naar de LTE-cel is gericht.
    3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, dus niet direct achter of onder een obstakel (bijvoorbeeld kast, verwarming).
  9. Als de kwaliteit van de LTE-verbinding in de 2,6GHz-frequentieband niet voldoende is:
      1. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
      2. Selecteer de frequentieband "Only 800 GHz / band 20".
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
      4. Klik in het menu "Internet" op "LTE Information".
      5. Klik op het tabblad "Reception".
      6. Start de richthulp en plaats de FRITZ!Box opnieuw.

4 FRITZ!Box niet geschikt voor LTE-outdoorbereik

Als je de FRITZ!Box gebruikt in het randgebied (outdoorbereik) van het LTE-dekkingsgebied van je LTE-provider, dan zijn de interne LTE-antennes mogelijk niet voldoende voor een LTE-verbinding. Een oplossing door de FRITZ!Box is daarom niet mogelijk.

Opmerking:Er zijn FRITZ!Box-modellen waaraan de externe antennes (bijvoorbeeld voor balkon of dak) kunnen worden aangesloten. Deze modellen zijn geschikt voor gebruik in het outdoorbereik. Informatie over deze modellen ontvang je van ons verkoopteam. Of de locatie van de FRITZ!Box tot het indoor- of het outdoorbereik van het LTE-verzorgingsgebied behoort, ervaar je bij je LTE-provider.