FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Toegang tot FRITZ!Box met dynamische DNS

Via MyFRITZ! kun je niet alleen veilige internettoegang tot je FRITZ!Box instellen Als je een domeinnaam van een andere dynamische DNS-service hebt, kun je ook deze domeinnaam gebruiken voor toegang tot je FRITZ!Box.

Als beveiliging tegen onbevoegde toegang is de FRITZ!Box alleen toegankelijk vanaf internet via een versleutelde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) en moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Randvoorwaarden / beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

Dynamische DNS instellen

Met dynamische DNS heb je altijd internettoegang tot de FRITZ!Box via dezelfde domeinnaam, zelfs als het publieke IP-adres van de FRITZ!Box regelmatig verandert:

Opmerking:De meeste internetproviders laten de internetverbinding automatisch elke dag verbreken ("automatic disconnection") en wijzen de FRITZ!Box een ander IP-adres toe wanneer de verbinding automatisch wordt hersteld.

FRITZ!Box-gebruikers instellen

Voor internettoegang tot de FRITZ!Box moet je gebruikers instellen in de FRITZ!Box en ze toegangsrechten voor de FRITZ!Box geven vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de gebruiker die internettoegang moet hebben tot de FRITZ!Box,
    • of (als je nog geen FRITZ!Box-gebruikers hebt geconfigureerd)
    • klik op de knop "Add User" en voer in de betreffende velden een naam, een e-mailadres en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "FRITZ!Box settings" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Internettoegang via HTTPS instellen voor de FRITZ!Box

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "FRITZ!Box Services".
  4. Ga naar de sectie "Internet Access" en schakel de optie "Internet access to the FRITZ!Box via HTTPS enabled" in.
  5. Als je voor HTTPS een andere poort dan de standaardpoort (443) wilt gebruiken, geef je de gewenste poort op in het veld "TCP port for HTTPS".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Alle adressen waarop je FRITZ!Box kan worden bereikt vanaf internet, worden weergegeven onder de instellingen voor internettoegang via HTTPS. Naast het numerieke IP-adres zie je ook de dynamische DNS-domeinnaam en de MyFRITZ!-domeinnaam die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box. Het numerieke IP-adres van veel internetverbindingen verandert vaak; dus we raden je aan het adres met de dynamische DNS-domeinnaam of de MyFRITZ!-domeinnaam te gebruiken.

3 Toegang tot FRITZ!Box met dynamische DNS

1. Roep de dynamische DNS-domeinnaam op waarop de FRITZ!Box kan worden bereikt via internet in een webbrowser. Als voor de FRITZ!Box niet de standaard HTTPS-poort 443 wordt gebruikt, voeg je aan de domeinnaam de HTTPS-poort toe die door de FRITZ!Box wordt gebruikt.

Voorbeeld:
    https://fritzbox.dyndns.org:49476

2. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, ga je als volgt te werk om de beveiligingswaarschuwing te bevestigen:

Opmerking:De verbinding naar de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij andere organisaties die certificaten valideren.

• Google Chrome: "Advanced > Proceed to [...] (unsafe)".
    • Mozilla Firefox: "I Understand the Risks > Add Exception... > Confirm Security Exception".
    • Microsoft Edge: "Continue to this webpage (not recommended)".
    • Microsoft Internet Explorer: "Continue to this website (not recommended)."
    • Apple Safari: "Continue".
  3. Voer in de overeenkomstige velden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten voor de FRITZ!Box heeft via internet. Klik vervolgens op "Log in".