FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Instellingen van de FRITZ!Box opslaan en herstellen

De instellingen die je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd kun je opslaan in een back-upbestand. Met dit bestand kun je alle of geselecteerde instellingen (bijvoorbeeld telefoonboeken, toegangsdaten voor internet en instellingen voor het draadloze netwerk) later weer herstellen. Welke instellingen hersteld kunnen worden is afhankelijk van het FRITZ!Box-model en de geïnstalleerde FRITZ!OS-versie:

• Je kunt alle instellingen herstellen in iedere FRITZ!Box van hetzelfde model en dezelfde editie, zolang dezelfde of een nieuwere FRITZ!OS-versie is geïnstalleerd.
  • Geselecteerde instellingen kun je onafhankelijk van het FRITZ!Box-model en de FRITZ!OS-versie herstellen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Instellingen opslaan

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Save".
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Klik op "Save" en sla het bestand "FRITZ!Box[...].export" op de computer op.

2 Instellingen herstellen

Alle instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Schakel de optie "From this FRITZ!Box or another FRITZ!Box of the same model" in.
  5. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Klik op "Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
  7. Klik op de knop "Restore".

Geselecteerde instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Schakel de optie "From a different FRITZ!Box-model" in.
  5. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven toen je het bestand opsloeg.
  6. Klik op "Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
    • De FRITZ!Box toont nu welke instellingen kunnen worden hersteld.
  7. Schakel de gewenste instellingen in de lijst in.
  8. Klik op de knop "Restore".

De instellingen worden nu hersteld. Vervolgens moet je mogelijk alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smarthome-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw aanmelden bij de FRITZ!Box.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard voor telefoontoestellen.

Controleer tot slot de afzonderlijke IP-configuraties van de apparaten in het thuisnetwerk, instellingen voor MyFRITZ!, portforwarding-regels, VPN-verbindingen en wijzig deze wanneer nodig.