FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Instellingen opslaan en in dezelfde FRITZ!Box herstellen

Je kunt de instellingen van je FRITZ!Box opslaan in een backupbestand en zo te allen tijde alle of alleen enkele instellingen (bijvoorbeeld instellingen van het draadloos netwerk, FRITZ!Box-gebruikers) in dezelfde FRITZ!Box herstellen.
Om altijd de laatst goed werkende configuratie van je FRITZ!Box te kunnen herstellen, maak je na iedere verandering in de configuratie opnieuw een backup. Voor een automatische backup kun je de "Push Service" "Save Settings" inschakelen. Er wordt dan voorafgaand aan iedere update en iedere keer dat je de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box laadt, automatisch een backup gemaakt van de configuratie. Deze wordt vervolgens per e-mail verstuurd naar het e-mailadres dat in de pushservice is aangegeven.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Back-up van de instellingen maken

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Save".
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Klik op "Save" en sla het bestand "FRITZ!Box[...].export" op de computer op.

2 Instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Als je alle instellingen wilt herstellen, schakel je de optie "From this FRITZ!Box or another FRITZ!Box of the same model" in,

Opmerking:Je kunt alleen alle instellingen herstellen als het backupbestand is gemaakt met dezelfde of een oudere versie van FRITZ!OS.

• of, als je alleen geselecteerde instellingen wilt herstellen:
      • Schakel de optie "From a different FRITZ!Box-model" in.
  5. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Klik op "Choose File" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
    • De FRITZ!Box toont nu welke instellingen kunnen worden hersteld.
  7. Schakel de gewenste instellingen in de lijst in.
  8. Klik op de knop "Restore".

De instellingen worden nu hersteld. Vervolgens moet je mogelijk alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smarthome-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw aanmelden bij de FRITZ!Box.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard "Manage Telephony Devices" in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box.