FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Xbox 360 gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Je kunt een Xbox 360 gemakkelijk verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. Je kunt de Xbox 360 dan gebruiken voor toegang tot internet en als afspeelapparaat voor video's, muziek en afbeeldingsbestanden in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een Microsoft Xbox 360 S met NXE Dashboard (versie 2.0.13146.0) om te tonen hoe je een Xbox 360 verbindt met de FRITZ!Box.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

Xbox als DHCP-client configureren

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer "Automatic".

DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Xbox verbinden met de FRITZ!Box

Verbind de Xbox met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box of maak de verbinding met de FRITZ!Box via een netwerkkabel:

Opmerking:Een draadloze netwerkadapter is vereist om Xbox te verbinden met een FRITZ!Box. Bij sommige Xbox 360-modellen (bijvoorbeeld 360 Core Console) moet deze apart worden aangeschaft. Informatie over de functies van je Xbox vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft.

Xbox verbinden via een netwerkkabel

• Verbind de Xbox via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

Xbox verbinden met een draadloos netwerk

1. Roep "My Xbox" op de gameconsole op en selecteer "System Settings".
  2. "Network settings"
  3. Selecteer de naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (SSID).

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

4. Voer de netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig.

De Xbox is verbonden met internet via de FRITZ!Box. De Xbox kan bestanden van mediaservers, zoals Windows Media Player, afspelen in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Meer informatie over de configuratie van de Xbox vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Microsoft Ondersteuning voor de Xbox.

3 Port forwarding configureren voor onlinegames

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten binnen het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Hierdoor kunnen echter bij een aantal onlinegames (bijvoorbeeld FIFA 17) problemen optreden, omdat deze voor andere deelnemers vanuit het internet bereikbaar moeten zijn.

Als de Xbox onder "Instellingen > Alle instellingen > Netwerk > Netwerkinstellingen" het NAT-type "Open" toont, zijn de FRITZ!Box en Xbox al optimaal geconfigureerd.

Als de Xbox het NAT-type "Strikt" of "Gemiddeld" toont, worden een aantal voor de Xbox benodigde diensten of gegevens geblokkeerd, meestal door het ontbreken van port forwarding-regels. Pas in dit geval de instellingen van de FRITZ!Box aan:

Automatische port forwarding configureren

Configureer automatische port forwarding in de FRITZ!Box, zodat de Xbox zelf de benodigde poorten in de FRITZ!Box kan openen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Transmit status information over UPnP" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Klik op "Internet" en vervolgens op "Permit Access".
  7. Klik op het tabblad "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  8. Schakel de optie "Allow changes to security settings over UPnP" in
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Statische port forwarding configureren

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met onlinegames of als de verbinding wordt verbroken, configureer je de benodigde port forwarding-regels handmatig:

De FRITZ!Box is nu volledig geconfigureerd voor inkomende- en uitgaande verbindingen via het internet. Als je bij bepaalde onlinegames nog steeds problemen ondervindt, of de FRITZ!Box toont immer nog het NAT-type "Gemiddeld", kan dat komen omdat de FRITZ!Box van je internetprovider geen publiek IPv4-adres krijgt.