FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Wii-console in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt je Wii-console gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) of een LAN-poort van de FRITZ!Box. De Wii heeft dan via de internetverbinding van de FRITZ!Box toegang tot de onlineservices van Nintendo.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 DHCP-server van de FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Wii-console met FRITZ!Box verbinden

Verbind de Wii via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box:

Opmerking:Als je de Wii wilt verbinden met een netwerkkabel, is een Wii-LAN-adapter vereist. Deze adapter moet apart worden gekocht.

Wii-console via draadloos netwerk verbinden

1. Klik in het hoofdmenu van de Wii linksonder op de knop "Wii".
  2. Klik op "Wii-instellingen".
  3. Klik op de blauwe pijl die naar rechts wijst om naar de volgende pagina met instellingen te gaan.
  4. Klik op "Internet" en vervolgens op "Verbindingen".
  5. Selecteer een ongebruikte verbinding die is gekenmerkt met het label "Leeg".
  6. Klik op "Wi-Fi-verbinding", vervolgens op "Access Point zoeken" en daarna op "Oké".
    • Nu wordt de lijst met beschikbare access points weergegeven.
  7. Selecteer de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Informatie over het bepalen van de draadloze instellingen van de FRITZ!Box vind je in deze handleiding.

8. Voer de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en bevestig de invoer.
  9. Klik op "Oké" om de verbindingsinstellingen op te slaan.

Wii-Console via een netwerkkabel verbinden

1. Verbind de LAN-adapter van de Wii via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.
  2. Klik in het hoofdmenu van de Wii linksonder op de knop "Wii".
  3. Klik op "Wii-instellingen".
  4. Klik rechts op de blauwe pijl om naar de volgende pagina van de Wii-instellingen te gaan.
  5. Klik op "Internet" en vervolgens op "Verbindingen".
  6. Selecteer een ongebruikte verbinding die is gekenmerkt met het label "Leeg".
  7. Klik op "LAN-kabelverbinding".r
  8. Klik op "Oké" om de instellingen op te slaan.

De Wii-console is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet. Je kunt onlinegames spelen of andere functies gebruiken van de onlineservices van Nintendo.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de Wii verkrijg je bij Nintendo, bijvoorbeeld via de handleiding.