FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Je kunt geen verbindingen tot stand brengen via het Teredo-protocol

Het lukt niet om de internetverbinding van de FRITZ!Box te gebruiken om verbindingen tot stand te brengen via het Teredo-protocol. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen gebruik kunt maken van Easy Connect met Windows Hulp op afstand of geen DirectAccess-verbindingen tot stand kunt brengen.

Oorzaak

• Wanneer een IPv6-internetverbinding actief is, blokkeert de FRITZ!Box de UDP-poort 3544 om beveiligingsredenen. Dit betekent dat applicaties geen internettoegang krijgen via het Teredo-protocol. Vervolgens omzeilen ze de firewall van de FRITZ!Box en brengen ze hun eigen IPv6-verbinding tot stand via Teredo in plaats van de bestaande IPv6-verbinding van de FRITZ!Box. Op die manier voldoet de FRITZ!Box aan de gestandaardiseerde aanbevelingen voor thuisnetwerkapparaten (RFC 6169, sectie 3.1.3).

Opmerking:Teredo (RFC 4380) is een mechanisme voor IPv6-tunneling dat is bedoeld om de transitie van IPv4 naar IPv6 te faciliteren. Teredo kapselt IPv6-gegevenspakketten van Windows-computers in binnen IPv4-gegevenspakketten en verstuurt deze naar een Teredo-server van Microsoft. Deze server stuurt de IPv6-gegevenspakketten vervolgens door naar de werkelijke doelbestemming.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Workaround

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Schakel de optie "Teredo filter enabled" uit. Als de optie niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.