FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Specifieke toepassing heeft geen internettoegang

Een enkele toepassing heeft geen toegang tot internet, hoewel andere toepassingen op hetzelfde apparaat wel toegang tot internet hebben op het moment dat de fout optreedt. Een virusscanner kan bijvoorbeeld geen updates downloaden, een browser game kan bijvoorbeeld geen verbinding maken met de game server, of Amazon Fire TV of Netflix kunnen geen verbinding met een server maken.

De toepassing geeft mogelijk een van de volgende foutmeldingen weer:

• Server antwoordt niet.
  • Server niet gevonden.
  • Er kan geen verbinding worden gemaakt met de server.
  • Online-update mislukt.
  • Netwerkfout bij het downloaden van updates.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Filter voor websites aanpassen

Wanneer het filter voor websites is ingeschakeld in het ouderlijk toezicht van de FRITZ!Box, wordt rechtstreekse IP-toegang tot websites doorgaans geblokkeerd. Dit betekent dat een toepassing die directe IP-toegang gebruikt, pas internettoegang krijgt als je toegang toestaat voor de IP-adressen die door de FRITZ!Box worden geblokkeerd:

Voorbeeld:
Een virusscanner kan geen updates vinden wanneer wordt gezocht via het IP-adres 212.42.244.80 in plaats van de bijbehorende domeinnaam www.updateserver-van-de-virus-scannerfabrikant.com.

Voorbereidingen

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de lijst "Permitted IP addresses" op de link "Edit".
  5. Klik op de link "Delete all non-allowed IP addresses from the list".
  6. Bevestig de vraag "Do you really want to delete all non-allowed IP addresses from the list?" met "OK".
  7. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

Probleem reproduceren

• Reproduceer het probleem door de betreffende toepassing te openen en daarmee toegang proberen te krijgen tot internet.

Voorbeeld:
    Als je virusscanner bij iedere start van Windows automatisch naar updates zoekt, maar deze niet kan downloaden, start dan de computer opnieuw op.

Toegang tot geblokkeerde IP-adressen toestaan

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Klik op het tabblad "Lists".
  4. Klik naast de lijst "Permitted IP addresses" op de link "Edit".
  5. Sta toegang toe voor IP-adressen waartoe de toepassing rechtstreeks toegang heeft.
  6. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

2 Filter voor websites uitschakelen

Onjuiste configuratie van het ouderlijk toezicht in de FRITZ!Box kan ervoor zorgen dat bepaalde toepassingen mogelijk geen toegang tot internet hebben. Schakel daarom bij wijze van test in de FRITZ!Box het filter voor websites uit:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Filters".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst voor het betreffende netwerkapparaat het toegangsprofiel "Unrestricted".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als de toepassing nu wel toegang heeft tot internet, dan werd de toegang geblokkeerd door het filter voor websites in het ouderlijk toezicht. Je kunt kiezen om internettoegang voor het betreffende apparaat niet te beperken, of je kunt het filter voor webpagina's aanpassen in het ouderlijk toezicht in de FRITZ!Box.

3 Port forwarding configureren in FRITZ!Box

De firewall van de FRITZ!Box beveiligt alle apparaten binnen het thuisnetwerk standaard tegen inkomende verbindingen en ongewenste data uit het internet. Voor bepaalde onlinegames (bijvoorbeeld Call of Duty) en enkele chattoepassingen moeten computers en gameconsoles echter wel bereikbaar zijn voor andere internetgebruikers.

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je problemen ondervindt met onlinegames of chats:

• Configureer automatische port forwarding in de FRITZ!Box, zodat de toepassing zelf de benodigde poorten via UPnP (Universal Plug and Play) in de FRITZ!Box kan openen,
    • of, als de toepassing UPnP niet ondersteunt:
  • Configureer Statische port forwarding in de FRITZ!Box voor de poorten en IP-protocollen die de toepassing gebruikt.

Opmerking: De fabrikant kan je informeren over de gebruikte poorten en IP-protocollen, bijvoorbeeld via het handboek.

4 Firewall configureren

Een firewall op het apparaat verhindert mogelijk dat enkele toepassingen toegang krijgen tot internet:

• Configureer de firewall op het apparaat volgens de instructies van de fabrikant, zodat de betreffende toepassing onbeperkte internettoegang heeft: