FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Android-smartphone of -tablet in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Android-smartphone of -tablet gemakkelijk verbinden met het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box. Het Android-apparaat heeft dan toegang tot internet en kan bellen via de FRITZ!Box.

Opmerking:Als voorbeeld gebruiken we hier een Google Nexus 4 met Android 4.4.2 om uit te leggen hoe je een Android-apparaat verbindt met de FRITZ!Box.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Android-apparaat met FRITZ!Box verbinden

Opmerking:Je kunt ook FRITZ!App WLANgebruiken om je Android-apparaat gemakkelijk te verbinden met de FRITZ!Box en de app nuttige informatie over de draadloze verbinding laten tonen.

1. Tik op "Instellingen" in het startscherm van het Androidapparaat.
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als het draadloze netwerk is uitgeschakeld, schakel je dit in door te tikken op het pictogram "UIT" naast de optie "Wi-Fi".
  4. Tik op de verbinding met de naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box.

Opmerking:Als je de naam van het draadloze netwerk (SSID) en de netwerksleutel van je FRITZ!Box niet kent, bepaal dan de draadloze netwerkinstellingen van je FRITZ!Box.

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord invoeren" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

3 Android-apparaat gebruiken met FRITZ!Box

Via de FRITZ!Box telefoneren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je met je Android-apparaat thuis via FRITZ!Box wilt bellen:

Toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box wilt benaderen of je smart home apparaten wilt beheren:

Android-apparaat gebruiken als webcam

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je je Android-apparaat gebruikt als webcam om onderweg via internet te zien wat er voor de camera van het Android-apparaat gebeurt:

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je VPN (Virtual Private Network) wilt gebruiken om een veilige versleutelde netwerkverbinding met je FRITZ!Box en netwerkapparaten of diensten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen via de internetverbinding van je Android-apparaat:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je Android-apparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs als je met publieke draadloze hotspots bent verbonden.