FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Androidapparaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Androidsmartphone of -tablet gemakkelijk verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box. Het Androidapparaat heeft dan toegang tot internet en kan bellen via de FRITZ!Box.

Opmerking:Hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert in een Androidapparaat, leggen we hier uit aan de hand van Android 9 ("Pie").

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Androidapparaat met FRITZ!Box verbinden

Opmerking:De Wi-Fi-verbinding kun heel gemakkelijk tot stand brengen met met FRITZ!App WLAN, bijvoorbeeld met de QR-code.

1. Klik op het startscherm van het Android-apparaat op "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Tik op "Wifi".
  4. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  5. Tik op de verbinding met de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het draadloze netwerk van de FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.

Opmerking:De netwerknaam en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box kun je desgewenst opzoeken zoals wordt beschreven in de handleiding Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren.

6. Voer in het invoerveld "Password" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Connect".

3 Androidapparaat gebruiken met FRITZ!Box

Via de FRITZ!Box telefoneren

Als je thuis wilt telefoneren via telefoonnummers die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box:

1. Configureer FRITZ!App Fon.

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

Als je via de internetverbinding van je Androidapparaat een veilig versleutelde netwerkverbinding (VPN, Virtual Private Network) met je FRITZ!Box en apparaten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je Androidapparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs als je bent verbonden met publieke Wi-Fi-hotspots.