FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Eigen telefoonnummer doorgeven (beller-id van uitgaande oproep)

Je kunt je telefoonnummer automatisch laten doorgeven wanneer je belt. Het nummer wordt dan weergegeven op de telefoondisplay van de persoon die je belt.

Vereisten

• Je telefonieprovider moet CLIR (Calling Line Identification Restriction) per gesprek hebben ingeschakeld voor je telefoonlijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

1. Kies #514*0*#91** op je telefoon en druk op de oproepknop (hoorn opnemen).
  2. Hang na ongeveer 3 seconden weer op.

2 Beller-id van uitgaande oproep doorgeven bij call through

Als je "call through" hebt geconfigureerd in de FRITZ!Box en deze functie gebruikt om te bellen, dan wordt je beller-id niet automatisch doorgegeven. Je kunt het telefoonnummer van de telefoonlijn waarmee je FRITZ!Box is verbonden, echter per gesprek doorgeven (doorgeven tijdens één gesprek):

• Kies #31# en kies vervolgens het telefoonnummer waarnaar je wilt worden gerouteerd.

Belangrijk:Je kunt niet het telefoonnummer doorgeven van de telefoonlijn waarvandaan je de FRITZ!Box belt.

3 CLIR-functie uitschakelen

Als je je telefoonnummer wilt doorgeven aan de partijen die je belt, moet je CLIR (Calling Line Identification Restriction) uitschakelen in de FRITZ!Box of op je telefoon. De procedure hangt af van het type telefoon dat je gebruikt:

CLIR uitschakelen voor draadloze telefoons

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor het betreffende telefoonapparaat.
  4. Klik op de tab "Telephony Device Features".
  5. Schakel de optie "Calling line identification restriction (CLIR)" uit.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

CLIR uitschakelen voor IP-telefoons

• Schakel de CLIR-functie rechtstreeks uit op de IP-telefoon. Informatie over de configuratie vind je in de overeenkomstige handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

Opmerking:Je kunt CLIR uitschakelen in FRITZ!App Fon door te tikken op "More > Settings > CLIR on".